Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 2016
  • 01.06.2016. 13:30

10 najčitanijih u svibnju!

U svibnju se rasplelo zapetljano klupko ruralnih natječaja unutar zloglasne Mjere 4, a potpore za 2015. su isplaćene u cijelosti!

  • 3.395
  • 172
  • 0

Svibanj je bio mjesec za rasvjetljavanje okolnosti u kojima su se dodjeljivala sredstva za projekte unutar zloglasne Mjere 4. Sredstva su dodijeljena pod sumnjiivim okolnostima, prema mišljenju Europske komisije te su isplate zaustavljene zbog malverzacija.

Kristijan Mavrek je za Agroklub govorio o malverzacijama unutar podmjere 4.1. i 4.2. Ovaj poznati konzultant poljoprivrednike je savjetovao da ne pokušavaju "muljati", a onda, kaže, to je napravilo Ministarstvo poljoprivrede.

10 najčitanijih u travnju!

Započela je isplata drugog dijela potpora, javili su iz Agencije za plaćanja, a do 30. lipnja 2016. će potpore za proizvodnu 2015. biti isplaćene u cijelosti. Agencija je odobrila i projekte malim poljoprivrednicima unutar Mjere 6 - a svakom je dodijeljeno po 15.000 eura!

Doznali smo i da Mađarska nije usamljen slučaj u zaštiti poljoprivrednog zemljišta, već su slične načine zaštite nacionalnih interesa primijenile i baltičke zemlje, kao i Rumunjska. Interesantan je i razlog zbog kojeg Talijani sade lavandu među maslinama, a korisno je bilo i saznati kako prirodno suzbiti krumpirovu zlaticu.


Tagovi

Ruralni razvoj Svibanj 2016


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]