Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Male životinje

Male životinje

Uzgoj malih životinja uobičajeno uključuje uzgoj kunića, golubova, peradi i ptica. Aktivnostima udruga malih životinja upravlja Hrvatski savez udruga uzgajatelja malih životinja iz Donjeg Miholjca.

Posebnu pozornost Hrvatski savez posvećuje unapređenju uzgoja i očuvanju Hrvatskih izvornih pasmina malih životinja, a rezultat toga je sve veća zastupljenost hrvatskih pasmina na Nacionalnim izložbama koje se organiziraju svake godine, kao i prikazivanje istih na najvećim Europskim izložbama.

Sekcije uzgoja malih životinja

Tijekom 25 godina Savezu su postupno pristupale pojedine udruge, tako da su danas u Savez uključene sve udruge i klubovi koji egzistiraju na području Republike Hrvatske.

Savez je organiziran u sekcije:

  • kunićarska sekcija
  • peradarska sekcija
  • golubarska sekcija
  • ptičarska sekcija

Izložbe malih životinja

Izložbe su prilika uzgajivačima da pred stručnim ocjenjivačima provjere kvalitetu i vrijednost svojih životinja. Za razvoj ove grane stočarstva zaslužni su pojedinci, koji su osim ljubavi prema životinjama, vještini uzgoja, ustrajnosti u higijeni, osigurali i izvore vlastite kvalitetne hrane uspješno održavaju uzgoj.

Iako se životinje najčešće uzgajaju u svrhu sportskih natjecanja i izlaganja čistih pasmina, zbog sve veće potražnje stanovništva za zečjim mesom, ova proizvodnja počinje predstavljati značajnu granu privrede.

Sama proizvodnja kunića za meso, ako se pravilno postavi i organizira, ne zahtijeva mnogo vremena i rada. Kunići će u relativno kratkom vremenu i uz manje troškove proizvesti veću količinu kvalitetnog mesa i krzna ili vune. Nažalost, uzgoj malih životinja u ovoj regiji i dalje se smatra hobističkom djelatnošću.

Male životinje u uzgoju puno daju, što znači da s malo ulaganja i ekonomski mogu uz ljubav svojih vlasnika biti značajan izvor prihoda. Stoga osim uzgoja velikih žvotinja i uzgoj malih životinja kao i njihovi uzgajatelji zaslužuju punu pažnju.

Male životinje @ KLUB

#mlado sve nase zivotinje velike i male jedu iz ruke i dobiju puno ljubavi od nas .....🐈‍⬛🐕🐎🐇🕊🐔

#RuralFoto #Proizvodnja hrane Tetka Đuka svakodnevno proizvodi kozije mlijeko! Radi to sa osmijehom jer joj se raduju njezine životinje, ali i majke koje vole svojoj djeci ponuditi svježe, domaće i zdravo mlijeko. Malena Marta s nestrpljenjem obilazi tetku, jasno je i zbog čega. Tetka živi u zaseoku...

#RuralFoto #Životinje Ova slika nije slikana iz najboljeg kuta, nije uređivana, slikana je od strane potpunog amatera-mene. Daleko je od umjetničke fotografije, daleko je od savršenstva, no na njoj je prikazana ljubav, ljubav jedne žene(moje majke) prema malom jaretu koje se sprema napustiti ovaj sv...

#RuralFoto #Životinje Puž Fotografija prikazuje malog puža kako svojim polaganim koracima prolazi Jurjevačkim poljima i istražuje svoj maleni svijet.

Male mace na popodnevnoj seoskoj siesti #RuralFoto #Životinje

Nekada životinje od kojih je zavisilo mnogo poslova u domaćinstvu, a danas postaju sve ređe. Prema nezvaničnim informacijama danas na teritoriji Srbije živi samo oko 1.000 magaraca iako uzgoj ovih životinja može biti višestruko isplativ. Litar mleka košta od 20 do 50 evra, a potražnja za njim višest...

Na livadi, gladne velike i male. #RuralFoto #Životinje

Građani Prijepolja i okoline, njih 787 i 16 udruženja građana potpisalo je peticiju protiv izgradnje male hidroelektrane "Velika Ploča". Građani su peticiju uputili Ministarstvu zaštite životne sredine. U isto vreme upućena je i inicijativa Zavodu za zaštitu prirode Srbije za pokretanje hitnog postu...

+2