AgroKlub.com

\

Sortne liste

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Agro Baza » Biljne vrste i sortne liste

Biljne vrste i sortne liste

Kategorizirane sortne liste voća, povrća, vinove loze, žitarica, šećerne repe, krmnog bilja te uljarica i predivog bilja prema evidenciji Zavoda za sjemenarstvo i rasadničarstvo (HCPHS). Baza uključuje katalog biljnih vrsta i pripadajućeg sortimenta.

Voće

Voće (45)

Povrće

Povrće (87)

Žitarice

Žitarice (43)

Biljne vrste i sortne liste - Tekstovi

Hrvatska druga u EU po prinosima suncokreta!

Dr.sc. Anto Mijić
19.09.2017.

Hrvatska druga u EU po prinosima suncokreta!

Europska unija ima značajan udio površina pod suncokretom i to približno nekih 18 posto, a Hrvatska pripada u red zemalja s najvećim prosječnim prinosima. Tako naši poljoprivrednici zaslužuju visoku ocjenu kada je u pitanju suncokret. Spadamo među tri najbolje zemlje u prinosima. Hrvatska ima prosječan prinos od 2,68 tona po hektara, Njemačka 2,38... Hrvatska druga u EU po prinosima suncokreta!

I u stresnim uvjetima Pioneer hibridi zadržali dobre prinose

Pioneer Dani polja
15.09.2017.

I u stresnim uvjetima Pioneer hibridi zadržali dobre prinose

"Već 23 godine smo ovdje prisutni direktno, ali taj program smo počeli širiti i ranije, prije rata, u suradnji s ondašnjim IPK Osijek. Možemo se pohvaliti da danas držimo 43 posto tržišta kukuruza što govori da smo lideri u toj proizvodnji u Hrvatskoj", istaknuo je Marko Jukić, mr.sc. direktor/Sales Op. Manager Croatia & BiH tvrtke Pioneer... I u stresnim uvjetima Pioneer hibridi zadržali dobre prinose

I do 400 kilograma više uljane repice po hektaru!

KWSponos
12.09.2017.

I do 400 kilograma više uljane repice po hektaru!

Sedam kilometara od Siska, u malom mjestu Hrastelnica, živi i radi Miodrag Malović, ratar uz čije gospodarstvo bi u rječniku mogla biti fotografija uzornog gospodarstva. Uz pomoć supruge i dvoje djece (jedna kćer mu je krenula u drugi razred osnovne škole, a druga na drugu godinu fakulteta) obrađuje oko 260 hektara zemlje, nešto u svom kraju, a... I do 400 kilograma više uljane repice po hektaru!

KWS Sjeme d.o.o.
Karolina d.o.o.
Agrimatco d.o.o.
Pioneer sjeme d.o.o.
Bc Institut d.d. Zagreb
DEKALB Hrvatska

Pretraga baze sortne liste

Vaša pretraga obuhvaća 255 biljnih vrsta iz baze sortnih lista.