Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 16.05.2016. 11:30

Krenula isplata drugog dijela izravnih plaćanja

Danas je započela isplata drugog dijela izravnih plaćanja poljoprivrednicima!

Foto: pixabay.com
  • 11.671
  • 596
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju krenula je s isplatom drugog dijela izravnih plaćanja poljoprivrednicima. Naime, nakon isplate predujma (u studenom 2015.) i prve rate isplate (11.4.), već od danas (16.5.) kreće isplata druge rate, u kojoj će biti isplaćen sav preostali dio izravne potpore.

Ovo je prvi put da će cijeli iznos izravne potpore poljoprivrednicima biti isplaćen unutar mjesec i pol dana. Naime, od ulaska Hrvatske u Europsku uniju nikada se do sad nije isplaćivao predujam, nego se prva rata isplaćivala u veljači sljedeće godine, niti se s drugom ratom izravnih plaćanja započelo prije kraja mjeseca lipnja.

Što će biti isplaćeno?

Ubrzana administracija pri isplati potpora

Na ovaj način, ubrzanjem administrativnih i kontrolnih postupaka te pravovremenim osiguranjem novca iz Državnog proračuna, poljoprivrednicima će novac na žiro račune stići mjesec dana ranije nego je to bio slučaj u prethodne tri godine.

Uskoro i predujam za 2016.

Isto tako, krajem ove godine poljoprivrednicima će biti isplaćen i predujam za proizvodnu 2016. godinu u iznosu od 776 milijuna kuna. Nadalje, sukladno Zakonu o poljoprivredi sredstva potpore poljoprivredi do iznosa od 50.000 kuna oslobođena su od ovrhe.

Korisnici potpora u poljoprivredi koji su prijavili zaštićene račune pored redovnih, dobit će iznos potpore do 50.000,00 kn na zaštićeni račun, a ostali iznos potpore (ukoliko je odobren iznos veći od 50.000,00 kn) isplatit će im se na redovni račun.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Isplata potpora Izravna plaćanja Državni proračun


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.