Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 30.11.2019. 12:00

Tko će odnijeti pobjedu u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor' godine? Evo tko su finalisti!

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete posljednjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima i odgovorite na pitanje u anketi ispod.

Foto: Ivan Stupnišek
  • 3.347
  • 172
  • 0

Predstavljamo i 9 finalista Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor', a kojeg prvi put ove godine provodi Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Tvrtke zastupnici imali su priliku nominirati svoje favorite, a stručni žiri izbora testirao je modele i ocijenio ih prema kategorijama. Pod povećalom su bile mogućnosti motora, od snage preko okretnog momenta do potrošnje. Analizirane su mogućnosti prijenosa, ali i okretnost te opća funkcionalnost kao i jednostavnost korištenja. Udobnost i praktičnost također su bile predmetom pažnje komisije. Kakav je dojam korisnika koji provodi vrijeme u kabini? Je li preglednost dobra, koja je razina prostoranosti i praktičnosti upravljanja? Promatrana je i razina inovativnosti i dizajna s naglaskom na ispunjavanje zadaća koje se svakodnevno nalaze pred ovim traktorima.

5 modela u finalu Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Specijalizirani traktor'

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete kroz nekoliko dana. Naime, proglašenje pobjednika bit će zadnjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima (abecednim redom) i odgovorite na pitanje u anketi ispod.

Arbos P 5130

Novi brend u svijetu traktora koji se počeo razvijati 2011. godine u Bologni, a proizveden u Goldonijevoj tvornici u Modeni 2017. godine, s ciljem da se ne pretjeruje u elektronici, već da se dobije učinkovit stroj koji će biti jednostavniji za održavanje, predstavljen je na imanju Dragutina Bišćana u Velikom Trgovišću.

Arbos P 5130 

Talijan učinkovit i pogodan za različite terene i namjene - Arbos 5130 

Case Maxxum 145

Jednostavan za rukovanje koji i kada mu je teško, pali 160 konja i daje trenutno ubrizgavanje. Nema umora ni nakon 12 sati provedenog u radu s njim, čuli smo na predstavljanju ovog finaliste na imanju Poljoprivredne zadruge Sekice, obitelji Komesarović u Drenovcima. 

Case Maxxum 145

Štedljiv, udoban, lak za upravljanje - Case Maxxum 145 MC, traktor za sve poslove

Claas Arion 660

Ovaj finalist, čuli smo na OPG-u Marka Horvata iz Velikog Otoka kod Legrada, predstavlja vrh premium traktora klase od 200 KS, a njegovoj odličnoj prodaji svakako doprinosi dobar omjer uloženo-dobiveno, kako u odnosu na njemačku trojku, tako i u odnosu na ostatak konkurencije. 

Claas Arion 660 

Sam vrh premium traktora klase od 200 KS - Claas Arion 660 Cmatic

Deutz Fahr 6140 

Posebno se ističe komfor za korisnike koji u traktoru znaju provesti veći dio dana, a ako treba i noći, od vrlo ugodnog mjenjača, odlične klime, smanjene buke, čulo se na prezentaciji ovog finaliste na OPG-u Božidara Glavaša u Bizovcu. 

Deutz Fahr 6140

Deutz-Fahr 6140 Powershift - traktor za sve grane poljoprivrede

John Deere D 6155R 

Po mnogima najpoželjniji žuto zeleni jelen u dvorištu predstavljen je na gospodarstvu obitelji Pavlović u Baranjskom Petrovom Selu. Ovladavanje snagom traktora, čuli smo, pojednostavljeno je novom CommandPRO upravljačkom ručicom s njezinih 11 tipki koje se mogu rekonfigurirati.

John Deere D 6155R

Svestrana radna snaga poželjnog žuto zelenog jelena - John Deere 6155R Command Pro

Fendt 942 

Fendt serije 900 ima raspon snage motora od 296 do 415 KS, kao što je slučaj kod našeg finaliste Fendt 942 Vario s šestocilindričnim motorom, predodređim za rad na niskim okretajima, a predstavljenim na peradarskoj farmi Blagus kod Gornjeg Knegineca.   

Fendt 942

Traktor bez kompromisa - Fendt 942 Vario

Kubota M5111

Japanska Kubota najprodavaniji je traktor na tržištu SAD-a, čuli smo u Sesvetskom Kraljevcu na predstavljanju ovog finaliste. Neke od najvažnijih odlika Kubota M5 serije su mala potrošnja, jednostavnost rukovanja i vrlo velike manevarske sposobnosti. 

Kubota M5111

Japanac male potrošnje i velikih manevarskih sposobnosti - Kubota M5111 

Massey Ferguson 6718 DVT

MF 6718 S sa snagom do 200 KS, ujedno je i najjači četverocilindrični traktor na svijetu koji postavlja nova mjerila u klasi, čulo se u Vrbovcu na predstavljanju ovog finalista Hrvatskog izbora traktora godine 

Massey Ferguson 6718 DVT

Najjači četverocilindrični traktor na svijetu, MF 6718 S Dyna-VT Exclusive

Valtra T234

Karakterizira ga dugačak međuosovinski razmak, prostorna i velika kabina te prije svega motor, istaknuto je tijekom ocjenjivanja ovog finaliste na a njivama oko Otoka u zapadnom Srijemu. 

Valtra T234

U kabini kao u dnevnoj sobi, a njegov rad pratiš i na mobitelu - Valtra T234 Versu Smart Touch


Tagovi

Traktor godine Hrvatski izbor traktora godine DANH Arbos Case Claas Deutz Fahr John Deere Fendt Kubota Massey Ferguson Valtra


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]