Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 10.11.2019. 10:30
  • Zagrebačka, Vrbovec

Najjači četverocilindrični traktor na svijetu, MF 6718 S Dyna-VT Exclusive

MF 6718 S sa snagom do 200 KS, ujedno je i najjači četverocilindrični traktor na svijetu koji postavlja nova mjerila u klasi, čulo se u Vrbovcu na predstavljanju ovog finalista Hrvatskog izbora traktora godine

Foto: Ivan Stupnišek
  • 1.964
  • 223
  • 0

Massey Ferguson, preko tvrtke Austro Diesel. generalnog uvoznika za Hrvatsku, u finalu Hrvatskog izbora traktora godine ima još jednog aduta. Naime, uz specijaliziranog MF F3709, za titulu najboljeg, u različitim kategorijama, bori se i MF 6718 S DVT (Dyna-VT Exclusive). 

S karakteristikama ovog traktora upoznao nas je regionalni menadžer postprodaje zadužen za Balkan Vjekoslav Mirenić u prostorima tvrtke "KIRŠ-PROM" u Vrbovcu. Kako je naglasio, sve više poljoprivrednika traži traktore u kategoriji 120 do 200 KS i razumiju prednosti četverocilindričnih traktora. Lakši otisak, bolja upravljivost i mogućnosti korisne nosivosti, samo su neke od prednosti zbog kojih pojedini kupci daju prednost četverocilindričnim u odnosu na šesterocilindrične u istoj kategoriji.

Kaže naš domaćin da stoga niti ne čudi kako su plan prodaje traktora Massey Ferguson za ovu godinu ispunili već u rujnu, odnosno da njihova prodaja raste iznad očekivanja.

Nenadmašan odnos snage i težine te izuzetna okretnost

Traktori serije MF 6700 S izrađeni su na temelju popularne serije MF 6600 i ispunjavaju najnovije standarde za ispušne plinove Tier 4 Final. Ovi strojevi za profesionalce, opsegom snage od 120 do 200 KS, osiguravaju vrlo dobar odnos snage i težine te izuzetnu okretnost -  polumjer zaokreta iznosi 4,75 m.

Njihovi promotivni materijali kažu kako najjači četverocilindrični traktor na svijetu, MF 6718 S sa snagom do 200 KS, postavlja nova mjerila u ovoj klasi i spaja prednosti četverocilindričnih strojeva - snagu vuče, guranja i podizanja.

Kao rezultat traktor kombinira koncentriranu energiju i snagu čime dobro odgovara potrebama onih koji traže stroj kompaktnih dimenzija, ali koji pruža nosivost i snagu na svakom kraju za podizanje i vožnju najnovijih priključaka. 

Nova aktivna mehanička kabina i ovjes na prednjoj osovini poboljšavaju udobnost pri vožnji

S najvećom snagom od 200 KS  (uz opciju upravljanja snagom motora) na MF 6718 S, nova serija MF 6700 S nudi najbolje rezultate od svih četverocilindiričnih traktora na današnjem tržištu, kaže Mirenić i dodaje da ova serija pruža nosivost do 9600 kg i maksimalni hidraulični protok od 190 litara/min.

Nadalje, serija MF 6700 ima dodatne inovacije, poput novog Fieldstar 5 terminala sa zaslonom osjetljivim na dodir, AutoGuide opcijom, LED svjetlima te donosi promjene u detaljima koje daju dodatnu sigurnost za korisnike. Unutrašnji i vanjski dizajn također su izmijenjeni, ali DNK Masseya Fergusona vidljiv je već na prvi pogled u ovaj model. 

Nominirani stroj MF 6718 S ima 175 KS, snage u EPM 200 KS, a ima motor Agco Power 4 cil./4,9, Dyna 6/VT.

Naglašava Mirenić da su inženjeri MF imali u vidu da su za traktore u rasponu snage 120 do 200 KS važni svestranost i fleksibilnost jer moraju biti i prikladni za brojne radove u poljoprivredi; u povrćarstvu, na mješovitoj ili mliječnoj farmi kao i pri drugim poslovima.

U proizvodnoj liniji MF 6700 S, Massey Ferguson stavlja na raspolaganje u kategoriji 120-200 KS učinkovitost, značajke i opremu koju biste inače očekivali na modelima s više konjskih snaga, a sve upakirano u kompaktni format.

Između šest modela do 175 KS (200 KS s EPM), tri prijenosa i tri paketa specifikacija s 29 različitih kombinacija, ovo je jedan od najboljih odabira koji će ispuniti očekivanja naših farmera.

Inače, pogon u Beauvaisu (Francuska) dizajnira i proizvodi Massey Fergusonove traktore snage 75 do 400 konjskih snaga još od 1960. godine i najveći je francuski proizvođač poljoprivrednih strojeva. Pogon ima i certifikat ISO 9001, a samo u zadnjih 5 godina je u njega uloženo oko 300 milijuna eura, gdje ih je do sada proizvedeno više od 925.000.   

Okretnost malog traktora sa snagom velikoga

U proizvodnoj liniji MF 6700 S Massey Ferguson stavlja na raspolaganje učinkovitost, značajke i opremu koju biste inače očekivali na modelima s više konjskih snaga, a sve upakirano u kompaktni format. Nova aktivna mehanička kabina i ovjes na prednjoj osovini poboljšavaju udobnost, sposobnost bržeg rada s najzahtjevnijim priključcima, učinkovit prijenos snage donosi veću produktivnost. Dodatno Trelleborg Progressive Traction gume osiguravaju manju potrošnju goriva i zbijenost tla, a istovremeno bolju vuču.

Novi dvostruki kutni retrovizori pružaju odličan pregled kao i poboljšanu vidljivost i učinkovitost

Massey Ferguson je u 2008. godini, zajedno s AGCO POWER, uveo tehnologiju SCR treće generacije kao najizravnije rješenje bez potrebe za održavanjem koja je u skladu s najstrožim propisima o emisiji štetnih plinova bez ustupanja snage i produktivnosti. Iako je ovo trenutačno industrijski standard, MF sa svojih 50.000 traktora predvodnik je te tehnologije u svijetu. Rezultat je bolje izgaranje te čišći, snažniji i pouzdaniji motor koji proizvodi visoke stupnjeve zakretnog momenta pri niskom broju okretaja. Pozitivno, kažu, utječe i kada je u pitanju račun za gorivo.  

Ova serija ima i novu dimenziju vuče (45 posto prednje i 55 posto stražnje) te se bez problema može nositi sa svim primjenama koje inače izvode šesterocilindrični traktori, ali s većom okretnošću i mekšim gazom. Uz servisne intervale od 600 radnih sati i troškovi održavanja su smanjeni. 

LED svjetla na modelu MF 6700 S povećavaju vidljivost i sigurnost, a novi dvostruki kutni retrovizori pružaju odličan pregled otraga kao i poboljšanu učinkovitost.


Fotoprilog


Tagovi

MF 6718 S Dyna-VT Exclusive MF 6718 S Massey Ferguson Traktor godine


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/