Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 29.11.2019. 13:30

5 modela u finalu Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Specijalizirani traktor'

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete kroz nekoliko dana. Naime, proglašenje pobjednika bit će zadnjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima i odgovorite na pitanje u anketi ispod

Foto: Ivan Stupnišek
  • 1.971
  • 181
  • 0

Predstavljamo 5 finalista Hrvatskog izbora za traktor godine u kategoriji 'Specijalizirani traktor', a koji po prvi puta ove godine provodi Društvo agrarnih novinara Hrvatske.

Tvrtke zastupnici imali su priliku nominirati svoje favorite, a stručni žiri izbora testirao je modele i ocijenio ih prema kategorijama. Pod povećalom su bile mogućnosti motora, od snage preko okretnog momenta do potrošnje. Analizirane su mogućnosti prijenosa, ali i okretnost te opća funkcionalnost kao i jednostavnost korištenja. Udobnost i praktičnost također su bile predmetom pažnje komisije. Kakav je dojam korisnika koji provodi vrijeme u kabini? Je li preglednost dobra, koja je razina prostoranosti i praktičnosti upravljanja? Promatrana je i razina inovativnosti i dizajna s naglaskom na ispunjavanje zadaća koje se svakodnevno nalaze pred ovim traktorima.

Tko će odnijeti pobjedu u u kategoriji 'Ratarsko-stočarski traktor' godine? Evo tko su finalisti!

Komisija, koja se sastojala od agrarnih novinara, savjetodavaca i znanstvenika je imala zahtjevan zadatak, a rezultate njihovih ocjena saznat ćete kroz nekoliko dana. Naime, proglašenje pobjednika bit će zadnjeg dana sajma CroAGRO u Zagrebu, 8. prosinca 2019., a do tada uživajte u finalistima (abecednim redom) i odgovorite na pitanje u anketi ispod.

Antonio Carraro Tony 10900 SR

Pred nama je u vinogradu obitelji Tomac na obroncima Plešivice bio Antonio Carraro Tony 10900 SR, traktor iz zadnje 'game' noviteta tvornice iz Padove. U zglobnoj izvedbi, s komfornom klimatiziranom kabinom, pneumatskim Gramerovim sjedalom, hidrostatskim prijenosom, joystick komandama te s mnoštvom hidrauličnih izvoda. 

Antonio Carraro Tonx 10900SR
Antonio Carraro Tonx 10900SR

Specijalizirani traktor za visoke uspone i bočne nagibe, Antonio Carraro Tony 10900 SR

Goldoni Q110

Cijela obitelj traktora Goldoni s pogonom na sva četiri kotača dizajnirana je za specifične radove u voćnjacima, vinogradima i na terenu s visokim nagibom, a Q110 finalist Hrvatskog izbora traktora godine predstavljen je u vinogradu Dragutina Bišćana nedaleko Velikog Trgovišća.

Goldoni Q110
Goldoni Q110

Specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake - Goldoni Q110

JCB 542-70 Agripro

Gornji Kneginec u Varaždinskoj županiji ugostio je ovog finalista izbora. Pred žiri je stao britanski žuto-crni stroj JCB 542-70 top model iz serije 3 teleskopskih utovarivača čija cijena se kreće od 75.000 eura, bez PDV-a naviše.

JCB 542-70
JCB 542-70

JCB 542-70: Univerzalni i personalizirani Britanac

Landini REX4-100F

Novi traktor Landini REX4-100F četvrta je generacija koje je ovaj talijanski proizvođač namijenio širokom spektru poljoprivrednika. REX 4 predstavlja moderan, specijalizirani traktor za proizvodnju, a njegove brojne mogućnosti vidjeli smo vinogradima Zvonka Tomca na Plešivici.

Landini REX4-100F
Landini REX4-100F

Specijalizirani Landini REX4-100F brine za udobnost i zdravlje korisnika

Massey Ferguson F 3709F

Vođeni mišlju da ne postoje dvije iste poljoprivredne aktivnosti, a da svaki zadatak mora biti brzo i učinkovito obavljen, inženjeri Massey Fergusona su razvili novu generaciju specijaliziranih trakora - MF 3700 dostupnu u pet različitih izvedbi. Iz navedene serije, u Vrbovcu smo testirali nominirani model MF F3709. 

Massey Ferguson F3709
Massey Ferguson F3709

Impresivne snage, a niske potrošnje goriva, traktor Massey Ferguson F3709


Tagovi

Traktor godine Specijalizirani traktor Antonio Carraro Goldoni JCB Landini Massey Ferguson DANH


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije