Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 07.11.2019. 09:00
  • Zagrebačka, Vrbovec

Impresivne snage, a niske potrošnje goriva, traktor Massey Ferguson F3709

Massey Ferguson F3709, jedan od finalista Hrvatskog izbora za traktor godine, predstavljen je članovima žirija u Vrbovcu. Moćni stroj dio je nove generacije specijaliziranih traktora dostupnih u pet različitih izvedbi

Foto: Ivan Stupnišek
  • 2.829
  • 218
  • 0

Vođeni mišlju da ne postoje dvije iste poljoprivredne aktivnosti, a da svaki zadatak mora biti brzo i učinkovito obavljen, inženjeri Massey Fergusona su na temelju povratnih informacija poljoprivrednika diljem svijeta, razvili novu generaciju specijaliziranih trakora - MF 3700 dostupnu u pet različitih izvedbi. Novost je verzija WF, posebno konstruirana za primjene na pašnjacima i ratarstvu.

Iz navedene serije, model MF F3709, čiji je generalni uvoznik za Hrvatsku Austro Diesel, ušao je u finale Hrvatskog izbora traktora godine, a koji prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).  

Regionalni menadžer postprodaje za Balkan Austro Diesela Vjekoslav Mirenić, bio je našim domaćinom u tvrtki 'KIRŠ-PROM' u Vrbovcu gdje smo se imali priliku upoznali s osobinama ovog crvenog radnog stroja.

Poboljšana kontrola na doseg ruke, poboljšana vidljivost i jednostavan pristup kabini, odlika su ovog traktora

Model F3709, snage je 95 KS, motor/zapremnina – FPT 4cil./3,4 l, mjenjač 12x12, 24x24, 24x12 s KS. Odlikuje ga učinkovit pogonski sustav, poštivanje 3B razine emisije, niska potrošnja goriva. Impresivne je vlačne i podizne snage, što u kombinaciji s niskim troškovima održavanja i dugim intervelima, seriju MF 3700 čini isplativijim.     

Specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake

Posebnu pažnju, naglasio je Mirenić, pridali su tome da korisnik udobnije provodi vrijeme u kabini u prostranom interijeru, s poboljšanim kontrolama na doseg ruke, poboljšanom vidljivošću i jednostavnim pristupom. Serija nosi jamstveni žig Masseya Fergusona, a sastoji se od pet visokokvalitetnih modela specijaliziranih traktora s prostranim kabinama ili platformama te širokim rasponom dužina i profila, s motorom od 75 do 105 KS i izborom raznih specifikacija koje omogućuju visoko specijalizirane primjene.

Izvedba za vinograd, širine od svega jednog metra, idealna je za tradicionalne - uske vinograde (oznaka V). Nadalje, izvedba za voćke (F), idealna je za veće vinograde i voćnjake s redovima od 2,5  do 3 metra. To je znatno veći traktor s širom prednjom osovinom i prostranijom kabinom. 

Izveba Ground Effects (GE) je niskoprofilna i idealna za rad pod stablima, u plastenicima i u prekrivenim vinogradima dok je varijanta Wide Fruit (WF) idealna za padinske vinograde i planinske farme jer ima nisko težište i veću stabilnost na kosinama s širom prednjom i stražnjom osovinom te prostranijom kabinom. 

Novi stajling poklopca motora nastavlja održavati izgled obitelji MF, a novi poklopac spremnika za gorivo na vrhu haube pruža lakši pristup čak i kad su priključeni prednji utovarivač ili priključak. Veći spremnik za gorivo od 74L i opcionalni dodatni spremnik  čine maksimalni kapacitet goriva do 104L čime se povaćava autonomija i znatno smanjuju prekidi rada.

Poboljšana rasvjeta i za zahtjevni noćni rad 

Duge i zahtjevne sezone prioritet su ovih traktora, stoga kabina serije MF 3700 pruža poželjno radno mjesto. Iznenadit će vas prostranost sa svim kontrolama nadohvat ruke i izvrsna vidljivost koja pruža dobru preglednost nad Vašim kulturama.

Duge i zahtjevne sezone za posebne usjeve, prioritet su ovih traktora

Opcije dužinski učvršćenog ili teleskopskog upravljanja te nagibni volan pružaju korisniku mogućnost prilagodbe prema vlastitim potrebama i omogućuje još  jednostavniji i lakši pristup. Novost je i nožna papučica gasa koja je sada smještena uzduž tunela prijenosa.

Sve se nalazi na pravom mjestu u ovoj seriji - MF 3700. Kontrole su logično posložene na desnoj konzoli bez obzira koje značajke izaberete. Uključenje memorije motora nalazi se blizu prekidača za priključno vratilo, a pozicijom i postavkama poteznice precizno se i direktno upravlja. Za izvedbu Efficient dostupan je jedinstveni joystick kojim se kontrolira pomak i poravnanje stražnje poteznice.      

Kao opcija, novi senzor upravljača pruža automatsko gašenje pogona na sva četiri kotača, a povezan je upavljačkim kutem za brže i jednostavnije okrete na granicama parcela. Nova digitalna ploča s instrumentima jasno pokazuje sve operativne i strojne podatke, a postoji i opcija za anologni ili digitalni radio. Nova radna svjetla također su dodatna su opcija koja poboljšavaju vidljivost u otežanim uvjetima ili noćnim aktivnostima.


Fotoprilog


Tagovi

MF 3709 Massey Ferguson Traktor godine Vjekoslav Mirenić Austro Diesel


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]