Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 04.11.2019. 12:00
  • Zagrebačka, Plešivica

Specijalizirani traktor za visoke uspone i bočne nagibe, Antonio Carraro Tony 10900 SR

Antonio Carraro traktori proizvode se u rasponu od 26 KS do 98 KS u fiksnoj izvedbi (skretanje na prednje kotače) te u zglobnoj izvedbi od 48 KS do 98 KS. Prednosti ovog finalista Hrvatskog izbora traktora godine prikazane su u vinogradu obitelji Tomac na obroncima Plešivice.

Foto: Ivan Stupnišek
  • 2.087
  • 181
  • 0

U vinogradu obitelji Tomac na obroncima Plešivice održano je predstavljanje modela talijanskog traktora Antonio Carraro Tony 10900 SR, jednog od finalista Hrvatskog izbora traktora godine, a koje ove godine po prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).

Predstavnik tvrtke -zastupnika za Hrvatsku 'Pa-vin' iz Jastrebarskog, Tomislav Pavković, pokazao je mogućnosti ovog radnog stroja talijanskog dizajna, i odgovorio na brojna pitanja članova novinarskog žirija.

Obiteljska tvornica traktora stara više od 100 godina

Pavković ističe da se radi o obiteljskoj tvornici koja više od 100 godina proizvodi visoko kvalitetne, suvremene, specijalizirane kompaktne traktore za vinogradare i vinare. "Dakle, 'nema preskakanja', jer se radi o jedinoj takvoj tvornici koja radi samo kompaktne traktore", dodaje Pavković.

Ovi traktori se proizvode u varijantama od 26 KS do 98 KS u fiksnoj izvedbi (skretanje na prednje kotače) te u zglobnoj izvedbi od 48 KS do 98 KS, a gotovo svi traktori mogu biti opremljeni komfornim klimatiziranim kabinama te s mnoštvom dodatne opreme koja odlikuje suvremene traktore.

Što sve može ovaj traktor, predstavljeno je u vinogradu obitelji Tomac

Svi Antonio Carraro traktori su konstruirani i proizvedeni da mogu podnijeti visoke uspone te velike bočne nagibe, tako da im je i samo opterećenje definirano na 60 posto prednje osovine te 40 posto opterećenja stražnje osovine. Svi imaju ACTIO transmisiju, što bi, prevedeno na hrvatski jezik, značilo oscilirajuću osovinu koja prati konfiguraciju terena, te su time prijenos težine traktora i trakcija izvedeni na optimalan način.

Kako bi operacije bile precizne brine se pomno dizajnirana ergonomična ručica joysticka koja omogućuje kontrolu odnosno upravljanje sa svim hidrauličnim ventilima te odabirom željenog protoka ulja na grupama ventila kao i promjenom smjera kretanja. 

Pred nama je bio Antonio Carraro Tony 10900 SR, traktor iz zadnje 'game' noviteta tvornice iz Padove. U zglobnoj izvedbi, sva četiri kotača ista, s komfornom klimatiziranom kabinom, pneumatskim Gramerovim sjedalom, hidrostatskim prijenosom (bez mjenjača sa samo četiri automatska stupnja brzine, gdje mu je minimalna brzina kretanja 100 metara na sat), joystick komandama te s mnoštvom hidrauličnih izvoda kako bi odgovorili na sve zahtjeve tržišta suvremenih strojeva.

Joystickom se upravlja svim funkcijama hidraulike, ali i traktora   

Pavković ističe samo neke od dodatnih opcija koje odlikuju model 10900 SR. To su tempomat, odnosno recool speed, funkcija kojom odobravamo brzinu kretanja i okretaja na kardanskom vratilu te prilikom okretanja iz reda u red s jednim klikom pozivamo memoriju, tj. definiramo brzinu kretanja i okretaja kardanskog vratila gdje će traktor bez obzira na promjene terena pratiti brzinu kretanja, a da se pritom ne mijenjaju okretaji kardanskog vratila.

Kompaktni traktor Antonio Carraro Tony 10900 SR

Putem joysticka se upravlja sa svim funkcijama hidraulike te bitnim značajkama traktora. Kako bi operacije bile precizne brine pomno dizajnirana ergonomična ručica koja omogućuje kontrolu odnosno upravljanje sa svim hidrauličnim ventilima te odabirom željenog protoka ulja na grupama ventila kao i promjenom smjera kretanja. Upravlja i kardanskim vratilom te drugim funkcijama testiranog modela.

Inače, tvrtka 'Pa-vin' je započela s radom 1993. godine kao obiteljsko poduzeće, te je u ovih 26 godina na hrvatskom tržištu postala jedna od vodećih tvrtki specijaliziranih za vinogradarstvo, vinarstvo i podrumarstvo. Smještena u industrijskoj zoni u Jastrebarskom, gdje se nalazi Uprava tvrtke, skladišni i izložbeni prostor te edukacijski centar.

Pavković naglašava kako je u tvrtki je stalno zaposleno 15 djelatnika - diplomiranih inženjere agronomije, inženjera poljoprivrede i poljoprivrednih tehniča, te dodaje: "Želja i cilj tvrtke naše tvrtke je nastaviti graditi stručnu i profesionalnu suradnju sa kupcima i parterima, a sve u svrhu postizanja kvalitetnijeg i konkurentnijeg vinarskog sektora u Hrvatskoj."  


Fotoprilog


Tagovi

Antonio Carraro  Tony 10900 SR Traktor godine Tomislav Pavković Pa-vin


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]