Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 26.11.2019. 07:30
  • Krapinsko-zagorska, Veliko Trgovišće

Specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake - Goldoni Q110

Cijela obitelj traktora Goldoni s pogonom na sva četiri kotača dizajnirana je za specifične radove u voćnjacima, vinogradima i na terenu s visokim nagibom, a Q110 finalist Hrvatskog izbora traktora godine predstavljen je u vinogradu Dragutina Bišćana

Foto: Ivan Stupnišek
  • 3.079
  • 116
  • 0

Predstavnik direktnog prodajnog Goldoni centra Hrvatska Alfred Štefančič iz tvrtke Machinna tractoria d.o.o. bio je našim domaćinom na brdovitim obroncima vinograda Dragutina Bišćana u okolici Velikog Trgovišća u Zagorju. Tamo je uz tvrtku Auto Bišćan iz Velikog Trgovišća predstavio specijalizirani traktor za vinograde i voćnjake - Goldoni Q110, koji dolazi iz poznate talijanske tvornice, koja duže od 80 godina proizvodi poljoprivredne strojeve. Goldoni 2013. godine ulazi na hrvatsko tržište s prodajnim mjestom, a danas njihov model imamo i u finalu Hrvatskog izbora traktora godine, a koji po prvi put organizira Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH).

Prve specijalizirane traktore za voćarstvo ta je tvornica iz Modene proizvela još 1982. godine, a serija 'Q' je nova generacija njihovih traktora kreirana na temelju iskustva ovih proizvođača voćarsko-vinogradarskih traktora.

Posebno dizajnirani traktori za vinogradarstvo  i voćarstvo

Štefančič ističe da suvremeni traktori moraju imati visok stupanj komfora, ali i sigurnosti - što se tiče preglednosti kabine, bilo naprijed ili nazad. Tu je i filter za zaštitu vozača traktora, a i dodatna oprema nužna za njegovu veću učinkovitost. Napominje i da Goldoni ima ovlaštenu servisnu mrežu u Hrvatskoj na 8 mjesta.  

Goldoni Q110 opremljen je s novim motorom snage od 80,2 - 91,1 do 102 KS 

Cijela obitelj ovih traktora s pogonom na sva četiri kotača dizajnirana je za rad u voćnjacima, vinogradima i na terenu s visokim nagibom. Može se pohvaliti time da nudi širok izbor različitih strojeva: od motornih kosilica, motokultivatora, specijaliziranih traktora s  platformom za prijevoz, traktora s istim kotačem pa do posebno dizajniranih traktora za vinogradarstvo i voćarstvo. Sve pod jednim brendom. Upravo ti traktori danas predstavljaju vrh ponude i autentični su ponos Goldonia. Naime, svi proizvodi njihove marke, od najmanjih pa do najvećih, dizajnirani su i proizvedeni u talijanskoj tvornici.

Štefančič dodaje da je finalist Goldoni Q110 opremljen s novim motorom snage do 102 KS koji nudi vrhunske i unikatne performanse u kategoriji, u smislu vodljivosti i stabilnosti, visoke ekonomičnosti rada s najvišim standardima sigurnosti i jamstvom obavljenih najtežih testova provjere kvalitete.

Traktori iz reality showa postali poznati u javnosti

Kako se čulo, tu je i novi inverterski mjenjač s rasponom od 0,4 km/h do 40 km/h, kao i hidraulična protočnost s dvije radne pumpe, hladnjakom ulja i protokom 100 lit./min. Nadalje, traktor odlikuje dobra raspoređenost vlastite mase. Visoki komfor vožnje se postižu platformom s viskoznim silent bockovima, dvije verzije kabine, standard i low profile s nadpritiskom u kabini i klimatskim  uređajem. 

Štefančič ističe da od 1992. godine radi s Goldonijem, a da je ovaj traktor stekao iznimnu popularnost u Sloveniji, nakon što se pojavio u jednom tamošnjem reality showu. No, evolucija je vidljiva u svakom elementu Q110; od povećane snage, kojom po prvi put prelazi granicu od 100 KS, do pojačane hidraulike, novog tipa mjenjača s reduciranim brzinama, novom zaobljenom linijom s atraktivnim dizajnom. Svaki element traktora je iznova projektiran i nadograđen te se tako dobio unikat u svijetu specijaliziranih traktora.  

Dizajniran je za specifične radove u voćnjacima, vinogradima i na terenu s visokim nagibom

Cijena za model Goldoni Q100  bez kabine iznosi 41.000  eura, a s klimatiziranom standardnom kabinom za ovaj model cijene s uključenim PDV-om i troškom prijevoza do kupca i s garancijom od tri godine bez ograničenja radnih sati je 45.700 eura. Model s klimatiziranom kabinom 'Low profile' iznosi 48.000 eura. 


Fotoprilog


Tagovi

Goldoni Q110 Traktor godine Hrvatski izbor traktora godine


Autor

Marinko Petković

Više [+]

Dugogodišnji novinar s diplomom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu koji prati poljoprivredu i prehrambenu industriju. Danas na iste teme izvještava za brojne domaće medije. Predsjednik Zbora agrarnih novinara pri HND-u.


Partner

Hrvatski izbor traktora godine

Berislavićeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@danh.hr web: http://www.danh.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]