Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 2018
  • 02.01.2019. 15:00

Sjećate li se što se sve događalo u 2018.? Pročešljali smo tekstove i događanja koja su je obilježila

Iza nas je godina u kojoj smo obilježili jubilarnih, prvih 10 godina postojanja, kada smo zdušno navijali za naše (srebrne!) nogometaše pa i ispisali kartice tekstova o zemljama suparnicima i nogometašima koji su (sigurno postoji veza s dobrom igrom), odrastali na poljoprivrednim dobrima. Ma, budimo iskreni, poljoprivreda je sastavni dio svih područja našeg života. Jer, ono, hrana...

Foto: Pixabay/Goran Jakus
  • 182
  • 13
  • 0

Na završetku stare i početku nove godine, uvijek se rade nekakve analize. Kako je bilo, što se moglo učiniti bolje? Naravno, nismo ni mi drugačiji (pa i u privatnom životu analiziramo, kako ne bismo u poslovnom!) te smo odlučili provjeriti što je to što vas je najviše privuklo prošle godine. 

Naša baza sorti, koliko nam kazuju podatci, itekako je "pretresana" prošle godine, često ste posezali i za oglasnikom i našim klubom, ali i praktičnim savjetima koje smo objavljivali. Pa i 10 godina starim! Jer Agroklub je zakoračio u svoju 11 godinu. Vrijedni su nam to podaci jer ukazuju čemu trebamo posvetiti više pažnje - dakako ne zanemarujući i druge segmente poljoprivredne proizvodnje. Pa i zabavu. 

Iza nas je godina u kojoj smo obilježili jubilarnih, prvih 10 godina postojanja, kada smo zdušno navijali za naše (srebrne!) nogometaše pa i ispisali kartice tekstova o zemljama suparnicima i našim nogometašima koji su (sigurno postoji veza s dobrom igrom), odrastali na poljoprivrednim dobrima. Ma, budimo iskreni, poljoprivreda je sastavni dio svih područja našeg života. Jer, ono, hrana...

Proširili smo lani i našu mrežu dopisnika kako bismo što bolje doprli do naših poljoprivrednika u svakom kutku Lijepe naše. Pišite nam, recite što biste voljeli čitati na Agroklubu, nudite konstruktivne kritike (smijete nas nekad i pohvaliti), tu smo radi vas. I idemo, hrabro u 2019.!

Poslao dva ista uzorka maslinovih ulja - jedno na svoje ime, drugo na šogora. Šogor viceprvak, on na 42. mjestu?

U namjeri da provjeri objektivnost ocjenjivanja zadarski maslinar Borislav Bore Pedić poslao je dva uzorka istog svog ulja na 21. međunarodno izdanje Oleum Olivarum u istarsku Krasicu. Jedan uzorak na svoje ime, a drugi na ime Slovenca Jože Pahora.

Samo je nebo granica za rusku poljoprivredu - u Sibiru će saditi lubenice?!

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je sraz s domaćinom Rusijom u četvrfinalu Svjetskog prvenstva. Zemljom zbog čijeg poljoprivrednog buma SAD zatvara urede po svijetu, u problemu su i EU izvoznici, a Rusi u rukavima imaju još dva aduta. Jedan je Sibir koji će kao mjesto nekadašnjih gulaga postati mjestom uzgoja lubenica, bobičastog voća, kukuruza i grožđa!

Pitali ste nas kad će isplata potpora - mi pitali APPRRR. Evo što kažu!

Pitali ste nas kad će isplata potpora, a mi odgovor potražili u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Provjerite pregled plana odobravanja potpora!

Osnivanje OPG-a i Upisnik poljoprivrednih gospodarstava

U suradnji s Centrom za poduzetništvo Osijek donosimo informacije kako se osniva poljoprivredno gospodarstvo i druge korisne informacije!

U polupustom ličkom selu samohrana majka bavi se intenzivnom poljoprivredom - i ne odustaje

U današnje vrijeme kada život od poljoprivrede postaje sve teži, informacija da u ličkim brdima, na samoj granici Like i Dalmacije jedna mlada žena, samohrana majka, sama kroz poljoprivredne poslove osigurava egzistenciju za sebe i četvero djece, zavrjeđuje pozornost šire javnosti.

Damir Jagušić već se pet godina grije na brikete iz vlastite proizvodnje!

Često me pitaju pa koliko se to isplati? I to me gura naprijed. Naučeni smo dobiti sve gotovo i opet smo nezadovoljni. Za grijanje kuće od 180 kvadrata potrošim 5,6 tona briketa i uštedim si 5,6 tisuća kuna godišnje, a ljudima se ne da, kaže nam Damir.


Tagovi

Agroklub 2018 Najčitanije Svjetsko nogometno prvenstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).