Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska u finalu
  • 12.07.2018. 12:00

Još jednu odigramo pa možemo i kući

Mjesec dana šokova, suza radosnica, ponosa... Kako god bilo na kraju, na tronu smo svijeta, a do nedjelje nam valja podsjetiti tko su i kakvih korijena naši junaci.

Foto: Vedran Stapić
  • 976
  • 53
  • 1

Još jednu odigramo pa idemo kuć'. Doslovno. Na tronu smo svijeta ma kako završio sraz s Francuzima koji nam sad, za razliku od Engleza, odaju poštovanje. Nema bahatosti, podcjenjivanja, obije ti se o glavu. Iza nas je mjesec dana šokova, suza radosnica, ponosa, a vjerujem da će analiza potrošnje za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji pokazati brojke sličnim onima za božićnih blagdana. 

Iza velikog uspjeha naše reprezentacije nalaze se i junaci ponikli u poljoprivrednom kraju. Dali smo si truda ponuditi vam zanimljivosti o nevjerojatnoj generaciji koja je razbila "prokletstvo" 1998. i usporedbu svih reprezentacija s generacijom Šukera, Bobana, Bilića... Prisjetimo se zajedno kakve mi to momke imamo. 

Da nije nogometaš, Šime Vrsaljko bi možda bio jednako uspješan vinogradar?

Vrsaljkov djed po kojemu je nogometaš dobio ime je iz Nadina gdje se vinova loza proteže na 320 hektara, uglavnom u ekološkom uzgoju. Drugi djed po majci Joso Ćelić mlade dane proveo je također u vinorodnom kraju, u Riđici kod Sombora. Što je još zajedničko Šimi i njegovim djedovima?

Odrastao radeći na očevoj peradarskoj farmi Ivan Perišić i danas nosi nadimak "Koka"

Kao dijete, Ivan je sa sestrom Anitom pomagao na očevoj peradarskoj farmi u Koprivnom nedaleko mu rodnog Omiša. Okružen kokošima, Perišić i danas nosi nadimak "Koka". 

Sve je u korijenima, junak Hrvatske Danijel Subašić skromnost i upornost naslijedio od roditelja koji drže ovce, koke, uzgajaju voće i povrće

Skroman, pristupačan, poštuje starije, veliki prijatelj, tek je dio epiteta kojema se opisuje junaka hrvatske nogometne reprezentacije, vratara Danijela Subašića. Sve to, uvjerili smo se, naslijedio je od roditelja koji skromno žive u Zagradu baveći se poljoprivredom

Da su ga prepoznali, Luka Modrić bi i danas igra na male branke

Ništa od njega. Je talentiran, al je fizički slab. Maći, govorili su lokalni treneri. Otpisao ga i splicki Ajduk ne prepoznajući u Luki Modriću igrača za svoj klub, a kamoli svjecku klasu.

Mandžukić je ambasador Slavonije, a Rakitić nacionalnih parkova

Tijekom drugog dana sajma World Travel Market (WTM), u sklopu hrvatskog štanda premijerno je u Londonu prikazan novi promotivni spot Hrvatske turističke zajednice.

Naravno i nvijačko ludilo uzelo je maha pa su u kockicama i staro i mlado, a trendu su se objeručke pridružili i poljoprivrednici. Uopće ne sumnjamo da će kreativnost i u nedjelju biti na vrhuncu. A što je sve završilo u kockicama?

Od traktora, preko krava, koza i pečenih odojaka - svi su u kockicama!

Ne samo da smo genijalni u nogometu što dokazuje to da smo dogurali do samog finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, nego smo i izvor nepresušnih ideja kada je riječ o "kockicama" koje su, ako ćemo ispravno, zapravo kvadratići. No dobro, znam da znate. 


Tagovi

Hrvatska SP Rusija Nogomet Modrić Subašić Perišić Rakitić Mandžukić Svjetsko nogometno prvenstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer