Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vinska omotnica
  • 07.04.2016. 17:30

Natječaj za promidžbu vina na trećim tržištima

Novi natječaj APPRRR-a za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja, u sklopu Vinske omotnice objavljen je u Narodnim novinama. Rok za podnošenje prijava je 29. travnja!

Foto: pixabay.com
  • 230
  • 11
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je u Narodnim novinama 30/16 novi natječaj za mjeru Promidžba na tržištima trećih zemalja, u sklopu "Vinske omotnice" - bespovratnih sredstava Europske unije kojima je cilj povećanje konkurentnosti hrvatskih vinara i vinogradara kroz mjere restrukturiranja i konverzije vinograda, izgradnje i opremanje vinarija te projekte marketinga i promocije vina.

Tržište trećih zemalja

Korisnici ove mjere, navode u Agenciji, su proizvođači vina (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika Državnog proračuna) te udruge proizvođača vina i zadružni savezi (čije su članice barem tri zadruge koje se bave proizvodnjom vina).

Novi natječaji za novac iz Vinske omotnice!

Tržište trećih zemalja obuhvaća sljedeće zemlje: Makedonija, Crna Gora, Srbija, Albanija, Kosovo, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Lihtenštajn, Norveška, Rusija, Ukrajina, Kazahstan, Japan, Kina (uklj. Hong Kong), SAD, Kanada, Meksiko, Brazil, Australija, Koreja, Indija, Tajland, Malezija, Indonezija, Singapur.

Bespovratnim sredstvima do tržišta trećih zemalja!

Razina potpore iznosi do 80% od ukupno prihvatljivih troškova, unutar čega se udio od 50% prihvatljivih troškova odnosi na sredstva EU, a udio od 30% od ukupno prihvatljivih troškova na sredstva državne potpore proračuna RH. Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu je 200.000 eura, a minimalni iznos potpore po projektu je 3.000 eura..

Odobren dosad 141 projekt

Rok za podnošenje prijava na natječaj je do 29. travnja 2016. godine. Šalje se na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, s naznakom: "Natječaj za Nacionalni program pomoći sektoru vina - mjera Promidžba".

Agencija za plaćanja ukupno je za sve mjere Vinske omotnice odobrila 141 projekt, s iznosom potpore od 97,4 milijuna kuna, od čega je do sada korisnicima isplaćeno 28,6 milijuna kuna.

Na osnovi odobrenih sredstava iz Vinske omotnice za projekte u sklopu mjere "Promidžba vina na tržištima trećih zemalja", u razdoblju od 1. siječnja do 6. travnja 2016., isplaćeno je ukupno 1.213.286,03 kuna.

Isplaćeno 1,2 milijuna kuna potpora

Potpora u iznosu od 758.303,77 kuna iz sredstava Europske unije i 454.982,26 kuna iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske, isplaćena je sljedećim korisnicima:

  • Jako vino d.d.d. u iznosu od 61.526,08 kuna za projekt Promidžba vina na tržištu SAD-a,
  • Udruga vinara i vinogradara Erdut - Podunavlje u iznosu od 71.827,66 kuna za projekt Promidžba vina na tržištu Srbije,
  • Hrvatska gospodarska komora u iznosu od 554.633,79 kuna za projekt Promidžba vina na tržištu Srbije,
  • Kutjevo d.d. u iznosu od 525.298,50 kuna za projekt Promidžba vina na tržištu Bosne i Hercegovine.

Više o Vinskoj omotnici pročitajte ovdje.

Dodatne informacije o korisnicima za mjeru Promidžba vina na tržištima trećih zemalja pročitajte u dokumentu ispod teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Agencija za plaćanja Vinska omotnica Promidžba vina Novi natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]