Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Güttler
  • 29.05.2018. 12:00

Zlatan otisak papka ovce pomaže ratarima da lakše obrađuju zemlju

Tvornica u Mađarskoj broji 75 zaposlenih, od čega vrijedne ruke 40 majstora, varioca, servisera, operatera i ostalih zanatlija koji ručno izrađuju poljoprivredne strojeve koji kasnije pronalaze put do njiva širom svijeta.

Foto: Güttler
  • 2.541
  • 187
  • 0

Sudionici stručno-turističke ekskurzije na čelu s managerkom tvrtke Surányi Čilom, obišli su Güttlerovu tvornicu u gradu Hódmezővásárhely u susjednoj Mađarskoj.

Prilikom obilaska tvornice saznali smo da se Güttler imajući u vidu strukturu zemljišta već više od 30 godina nalazi u samom vrhu u pogledu inovacija kada je u pitanju priključna mehanizacija za obradu zemljišta.

Postizanje visokih prinosa uz maksimalnu ekonomičnost

Ovo potvrđuje mnoštvo proizvoda i patenata. Kod njih su, kako ističu, na prvom mjestu poljoprivredni proizvođači i njihova očekivanja u biljnoj proizvodnji. Strojevi koje razvijaju su samo sredstva uz pomoć kojih na odgovarajući način pomažu klijentima.

"Naš glavni cilj je postizanje neprekidno visokih prinosa uz maksimalnu ekonomičnost. U tvrtki se pokušavamo osvrnuti na probleme kako bismo ih na što bolji način riješili. Samo kada znamo s čime se stvarno suočavamo, možemo izraditi odgovarajuće tehničko rješenje koje je za zemljište najbolje," istaknula je Surányi Čila.

Tvornica u Mađarskoj broji 75 zaposlenih, od čega vrijedne ruke 40 majstora, varioca, servisera, operatera i ostalih zanatlija, ručno izrađuju poljorivredne strojeve koje kasnije pronalaze put do njiva širom svijeta.

Güttler valjak 

Svatko u određenom trenutku zna svoj dio proizvodnje, a osim radnika imaju i robota varioca, dok je u planu da nabave još jednog. Kako saznajemo, za sada im tri firme uslužno bojaju proizvode, ali uskoro planiraju uvesti svoje lakere, kako bi smanjili troškove poslovanja.

Ono na što je Güttler posebno ponosan je činjenica da se njihova tehnologija stalno razvija, a što je i ljubazna domaćica, predstavila je SuperMaxx tehnologija - višenamjensko oruđe, koje se koristi tijekom cijele godine i ima veliki površinski učinak, povoljniju potrošnju goriva i niske troškove održavanja.

"Ako se zemljište prije sabijanja prvo provjetri, ono se brže i grije, što je posebno važno u proljeće, jer klijanje jarih usjeva umnogome ovisi o temperaturi zemljišta. Poslije provjetravanja tla sa Supermaxxom, grude se mnogo bolje razbijaju s Güttler valjkom nego u slučaju svježeg, u vlažnom stanju prognječenom zemljištu. Upotreba valjka se preporučuje neposredno prije sjetve ili s njom u jednom prohodu. Zato SuperMaxx u sebi ne sadrži nikakav valjak za sabijanje", navela je Surányi Čila.

Ispod teksta potražite galeriju posjete tvornici.

Predsjetveno "Güttlerovanje" rezultira donji sloj fine, a iznad nešto grublje strukture zemljišta. Ovo dovodi do rezultata izvrsne posteljica sjemena, bolji smještaj sjemena, odnosno biljni sklop pune životne snage. Korištenjem sjetvospremača Güttler Front u jednom prohodu, neposredno prije sjetve se ostvaruje izgrađivanje zemljišta i priprema posteljice sjemena. Na ovaj način štedi se energija i vrijeme.

Zlatan otisak papka ovce

Vlasnik tvrtke, inspiriran zlatnim otiskom papka ovce konstruirao je Güttlerov valjak - višenamjensko oruđe za stvaranje idealne strukture zemljišta, koji ima izvrsnu sposobnost drobljenja gruda, bolju posteljica sjemena, intenzivnije poticanje busanja i nedostižno samočišćenje.

Posjeta Güttler tvornici

Proljetnim valjanjem kod ozimih usjeva doprinosi se boljem busanju, što rezultira povećanjem prinosa čak i do 15 posto. Valjak u potrebnoj mjeri pritišće mlade biljke što pospješuje busanje. Istovremeno unosi u zemljište prethodno razbačeno gnojivo što omogućuje bolju iskorištenost istog.

Dodatni rezultat se ostvaruje ako se uz valjak angažira i jedna sijačica za površinsku sjetvu. Najbolji izbor za ovu svrhu je Güttler GreenMaster, koji u jednom prohodu obavlja usijavanje i potiče busanje, smanjujući tako troškove, a povećavajući kvalitetu i kvantitetu prinosa.

Izvanredno kopiranje terena

Güttler valjci su konstruirani tako da na najbolji mogući način kopiraju teren. Primjera radi, na jednom Güttler valjku od šest metara nalaze se četiri sekcije za kopiranje terena, dok kod drugih valjaka iste širine obično samo tri. Ovako je smanjena veličina nepovaljanih površina.

Osim ovih strojeva, vrijedi spomenuti i ostale proizvode poput Front sjetvospremača, Zemljomajstora, PrimusPlus i GreenMaster.
Za više informacija o svim modelima strojeva, obratite se Güttler prodajno-stručnom timu na jedan od niže navedenih kontakata!


Fotoprilog


Tagovi

Güttler Surányi Čila Mađarska Njemačka Obrada zemljišta Poljoprivredna mehanizacija SuperMaxx


Autor

Ljiljana Milovanović

Više [+]

Poljoprivredna tehničarka voćarsko- vinogradarskog smjera s bogatim novinarskim iskustvom u različitim medijima. Ljubiteljica pasa.


Partner

Güttler Kft. (RH)

Kulterulet 022/35, 6801 Hodmezovasarhely, Mađarska
e-mail: lilla.hejja@guttler.hu web: http://www.guttler.rs/