Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler - SuperMaxx kultivator

Güttler Kft. (RH)

Kontakt - Güttler Kft. (RH)

Güttler Kft. (HU)
MSc. Peteš Čila
menadžer prodaje
mob/tel: +381 691 842 533
mail: csilla.petes@guttler.hu
mail: lilla.hejja@guttler.hu Distributer:
Shadow Agro
Topolski put 2, 24426 Trešnjevac, Srbija
tel: +381 63 653 975

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

  • Višenamjensko oruđe, koristi se preko cijele godine
  • veliki površinski učinak
  • povoljnija potrošnja goriva
  • niski troškovi održavanja

Proljetna obrada tla: brže zagrijavanje zemljišta

Ako zemljište prvo aktiviramo, prije nego što bi sadili, brže se zagrije. Ovo je posebno važno u proljeće, jer klijanje jarih usjeva najviše ovisi o temperaturi tla. Poslije prskanja tla sa Supermaxx-om, velike grude zemlje pun bolje se razbijaju sa Güttler valjkom nego u slučaju svježeg, vlažnog tla. Upotreba valjka se preporuča neposredno prije sjetve ili jednom prolazu tijekom sjetve. Zato SuperMaxx u sebi ne sadrži nikakav valjak za zbijanje zemlje. 

Ujednačenija dubina sjetve
Rani "Güttlering" rezultira donjih slojem fine strukture tla, a iznad nešto grublje strukture tla. Ovo dovodi do rezultata: Izvrsna posteljica sjemena, bolji smještaj sjemena, odnosno biljni sklop pun životne snage. Korištenjem sjetvospremača Güttler Front u jednom prolazu, neposredno prije sjetve ostvaruje s izgrađivanje tla  i priprema posteljice sjemena. Na taj način možete uštedjeti energiju i vrijeme.
 

Jesensko ljuštenje strništa: očuvanje vlažnosti tla, idealno nicanje

Koristite Güttler SuperMaxx za plitko ljuštenje strništa u više prohoda s ciljem postizanja optimalnog tla: Veoma plitka obrada u prvom radnom prohodu: Brane SuperMaxx kultivatora stvore jedan tanak sloj mješavine slame i zemlje, koja očuva tako vrijednu vlagu u tlu, stvarajući idealnu okolnost za nicanje i klijanje. Potpuna obrada u drugom prohodu. Poslije trećeg radnog prohoda dobijamo jednu optimalnu posteljicu sjemena spremnu za sjetvu 

Pokrivač slame čuva vlažnost tla
Opružna brana i u slučaju viših strništa stvori pokrivački sloj od smese zemlje i slame, koji spriječava isušivanje tla. Idealni uvjeti za nicanje i klijanje rasutih zrna i sjemena korova.

Plitka obrada u više prohoda

Većina korova ne klija istovremeno, nego jedan za drugim, u vremenskim razmacima u više navrata. Plitka obrada u više navrata još neisklijalo sjeme ponovo potiče na klijanje i nicanje. Kod sljedeće radne operacije isklijalo sjeme i izniknuti korov dospijeva na površinu gdje se isušuje i propada. Zahvaljujući mehaničkom uništavanju korova izbjegnuta je uputa rezidiualnog djelovanja kemijskih sredstava. 

Možete uštediti vrijeme i novac
Brža i ekonomičnija priprema posteljice sjemena: SuperMaxx bez valjka je lagan, dakle za rad sa njim zadovoljava i lakši traktor. Niži utrošak energije i gaženje je manje zahvaljuljući lakšim traktorima.

Laka vuča i ušteda energije

Tradicionalni poljski kultivator zbog grubljih radnih organa, većih međusobnih razmaka pokreće više zemlje, što rezultira stvaranje većih grudi zemlje i veći zahtjev u pogledu energije. Nadalje, potrebne su teže priključne mašine za razbijanje grudi zemlje i zatvaranje površinskog sloja, što uvećava potrebu za vučnom snagom. Nasuprot tome, SuperMaxx višenamenski kultivator lako se vuče, što se vidi u povoljnijem korištenju energije, uvećanom učinku i boljem korištenju radnog vremena. 

Sami sebi stvaramo grude i veliku potrošnju enegrije
Veća radna dubina košta puno energije. Svako povećanje dubine za 1 cm znači razmrdati 150 t više zemljišta po hektaru. Obrada nastalih većih grudi zahtijeva dalju potrebu za energijom.
 

Tehničke karakteristike

  • 5 greda sa razmakom motičica od 130 mm
  • radni zahvat 3,0 /5,0 /6,0 m
  • transportna širina 2,40 m
  • FlatSpring opružni ravnjač
  • robusne motičice 45x12mm pojačane sa pomoćnim oprugama
  • jedan red opružnih pločica Ø12 mm sa razmakom od 130mm
  • Za razbijanje grudi RollFix syntetic ultra ugradni valjak Ø33 cm
  • veliki propusni presjek - visina rama 560 mm
  • u osnovnoj izvedbi s oslonoim točkovima (4 kom. 16x6,5 – 8 6 PLY)

Iskustvo korisnika SuperMaxx-a:
"SuperMaxx 60 sam koristio za plitko ljuštenje strništa raznih kultura (pšenice, uljane rotkve, uljane repice, facelije itd.) u dva prohoda u vremenskom razmaku od 2-3 nedelje. Odgovorno mogu da tvrdim da sam sa korišćenjem ove mašine uspeo da potrošnju goriva smanjim na pola, a površinski učinak da povećam na duplo sa istim traktorom u odnosu na dosadašnje, kad sam istu radnu operaciju izvodio sa tz. gruberom. Plitkom obradom (4-5 cm) isprovocirao sam nicanje korovskih i rasutih semena. Nije bilo potrebe za korišćenjem herbicida. Biljni ostaci i korovi nisu gušili mašinu jer ima visok klirens i motičice su razmeštene u više redova. Površina iza drugog prohoda postala čista i bez grudava. U buduće ovu operaciju ću raditi isključivo sa SuperMaxx-om. Koristio sam ga i za pripremu posteljice semena ozimih kultura. Stvorila se savršena posteljica semena. Mnogo sam zadovoljan."
Ivica Rudić, Donji Tavankut

 

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 24.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 26.02.2018.
Pregleda: 393
Šifra oglasa: 37563

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas