Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler valjak

Güttler Kft. (RH)

Kontakt - Güttler Kft. (RH)

Güttler Kft. (HU)
MSc. Peteš Čila
menadžer prodaje
mob/tel: +381 691 842 533
mail: csilla.petes@guttler.hu
mail: lilla.hejja@guttler.hu Distributer:
Shadow Agro
Topolski put 2, 24426 Trešnjevac, Srbija
tel: +381 63 653 975

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

  • višenamjensko oruđe za stvaranje idealne strukture tla
  • izvrsna sposobnost smanjivanja velikih čestica zemlje
  • bolja posteljica sjemena
  • intenzivnije poticanje bokorenja
  • nedostižno samočišćenje

GÜTTLER je jedino rješenje koje i pored suhih uvjeta zemljišta obavlja najbolji posao koji možemo očekivati. Čak i u slučaju suhih i teških zemljišta, moguća je ranija priprema zemljišta i sjetva. Zahvaljujući primatičnom profilu valjka, nije neophodno imati veliku težinu, tako da je i zahtjev za vučnu silu manji. Također preporučujemo za valjanje prije i poslije sjetve.

Upotreba Güttler valjaka rezultira sabijanjem dubljeg sloja tla, dok posteljica sjemena ostaje rastresita, u doljnjem dijelu fine dok u gornjem - površinskom dijelu nešto grublje strukture tla. Ovako formirana posteljica doprinosi očuvanju vlage, bolji smještaj sjemena što garantira snažno i ujednačeno nicanje. 

Agregatiranjem štedimo gorivo

Jedan od najčešćih načina korišenja standardnih Güttler valjaka je agregatiranje s tanjuračom. Ovim načinom rješavamo ne samo ljuštenje strništa i razbijanje grudi u jednom prohodu, nego i očuvanje vlage. S obzirom da se valjanje ne javlja kao posebna operacija, štedimo gorivo i vrijeme. Dodatna prednost valjanja je što stvaramo uvjet za istovremeno klijanje korovskih, kao i rasutih sjemena, što omogućava mehaničko uništavanje istih u jednom prohodu.

Poticanje bokorenja 

Proljetnim valjanjem kod ozimih usjeva doprinosimo bokorenju, što rezultira povećanje prinosa čak i do 15%.  Valjak u potrebnoj mjeri uništava mlade biljke što pospješuje bokorenje. Istovremeno unosi u zemljište prethodno razbačeno gnojivo što omogućuje bolju iskorištenost istih. Dodatni rezultat ostvarujemo ako uz valjak angažiramo i jednu sijačicu za površinsku sjetvu. Najbolji izbor za ovu svrhu je Güttler GreenMaster, koji u jednom prohodu obavlja usijavanje i potiče bokorenje, smanjujući tako vaše troškove a povećavajući kvalitetu i kvantitetu prinosa. Dodatna prednost Güttler valjaka je što značajno uništavaju širokolisne korove

Izvrsno kopiranje terena

Güttler valjci konstruirani su tako da na najbolji mogući način kopiraju teren. Npr. na jednom Güttler valjku od 6m nalaze se 4 dijela za kopiranje terena, dok se kod drugih valjaka iste širine nalaze obično samo tri. Ovako je smanjena veličina površina koje nisu izvaljane.

Izbjegavanje problema jesenske pripreme zemljišta

Raznovrsna jesenska obrada zemljišta suočava se, obično poslije kukuruza, s problemom velike mase biljnih ostataka. Međutim, ne smijemo zaboraviti da i ozime kulture imaju ozbiljne zahtjeve za dobrom posteljicom sjemena. Güttler valjak je i ovdje partner, jer se vrlo dobro uklapa u većinu tehnologije jesenske obrade tla. Güttler valjak stvara najidealniju strukturu tla za posteljicu sjemena tako što je površinski sloj nešto grublje, dok je donji sloj fine mrvičaste strukture. Na taj način potpomaže očuvanju vlage neophodno potrebne za klijanje i nicanje usjeva. 

Idealna obrada tla u jednom prohodu

Güttler valjci s popularnim opružnim FlatSpring ravnjačima izvanredno su pogodni za obradu tla. Obradom tla rješen je u velikoj mjeri problem stvaranja grudi, razora, slogova. FlatSpring opružni ravnjač pomiče zemljište po površini čitavom širirinom. Na taj način struže višak zemljišta sa slogova, popunjava razore, dok brigu o grudama vodi Güttler valjak.

Razbijanje grudi u najnepovoljnijim uvjetima tla

Karakterističan logo Güttler valjaka sastoji se od plašta valjaka sa prizmatičnim izbočinama. Zahvaljujući kontruktivnoj izvedbi na svaki pojdini m² pripada 305 kom ovakvih agresivnih prizmatičnih izbočina. Zatim, ove prizmatične izbočine se terete sa oko 400 kg mase po dužnom metru, što omogućava da stvorene grude i po najtvrđem terenu budu razbijene. Ako se, zahvaljujući ekstremnim vremenskim prilikama, stvore tako tvrde grudve da na prvi pogled nema očekivanih rezultata, preporuča se detaljniji pregled grudvi. Prizmatične izbočine Güttler valjaka i pod najtežim uslovima, stvore pukotine po grudama koje se pod utjecaem kiše ili jačih sunčevih zraka raspadaju. 

Odlično samočišćenje

U Güttler valjke ugrađuju se zvijezde sa dvostrukim promjerom. Zvijezde s različitim prečnicima međusobno se mogu ekscentrično pomicati što rezultira međusobnim čišćenjem. Kod obrade tla, na površinu često izlazi zemlja povećane vlažnosti, koja uzrokuje ljepljenje kod različitih valjaka. Međutim, Güttler valjak zbog sposobnosti samočišćenja ne lijepi se ni onda kada se drugi valjci lijepe.

"Guttlerovanjem" povećanje prinosa do čak 15%

"Korištenjem Güttler valjka u proljeće 2015. godine, za poticaj bokorenja pšenice, postigao sam izvanredne rezultate. 10-15 dana poslije valjanja usjev se ekspanzivno bokori i postaje bujniji. U žetvi je povećanje prinosa bilo oko 10% u odnosu na nepovaljane površine. Uoči sjetve proljetnih kultura korištenjem ovog valjka stvorila se posteljica sjemena iznad mojih očekivanja. Nicanje je bilo brzo i ujednačeno. Istina da sam investirao značajna sredstva, ali sam uvjeren da će mi se uloženi novac brzo vratiti kroz povećenje prinosa ozimih i jarih kultura. " Imre Kalman iz Temerina 

Stvaranje ujednačene dubine sjetve

Ubuduće valjajte i prije setve, jer predsjetveno valjanje Güttler valjcima stvori ujednačeno zbijenu, potrebno duboku osnovu sjemene posteljice. Kao rezultat svega toga je da sjeme uvijek dospijeva na ujednačenu dubinu i za klijanje najbolju sredinu zato će nicanje biti ekspanzivno i ujednačeno. 

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 26.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 30.10.2018.
Pregleda: 844
Šifra oglasa: 37580

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas