Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler Front sjetvospremači

Güttler Kft. (RH)

Kontakt - Güttler Kft. (RH)

Güttler Kft. (HU)
MSc. Peteš Čila
menadžer prodaje
mob/tel: +381 691 842 533
mail: csilla.petes@guttler.hu
mail: lilla.hejja@guttler.hu Distributer:
Shadow Agro
Topolski put 2, 24426 Trešnjevac, Srbija
tel: +381 63 653 975

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

  • Izvanredna priprema posteljice sjemena neposredno prije sjetve
  • više radnih operacija u jednom prohodu
  • manje gaženje tla
  • aktivna radna mašina umjesto pasivnih utega

Prvenstveno "Güttler"-ovanje rezultira time da se dobije fina struktura u donjem dijelu tla, a  gore nešto grublja mrvičasta truktura. Ovo je vrhunsko stanje za bolji smještaj sjemena, koje rezultira biljkama koje su pune životne snage. Upotrebom "Güttler Front" sjetvospremača u jednom prohodu, neposredno prije sjetve ostvaruje se  formiranje strukture tla i priprema posteljice sjemena. Na ovaj način štedite vrijeme i energiju. 

Plići tragovi točkova, izvrsno zatvaranje tla
Ako umjesto prednjih utega koristimo "Güttler Front" sjetvospremač, što je već uobičajeno, dobijamo izvrstnu kvalitetu tla za posteljicu sjemena. Zahvaljujući ovom ravnijem, duboko zbijenom zemljištu stvara se plići trag točkova. Stoga dubinu priključne radne mašine ne treba forsirati, tako je izbjegnuto nepotrebno trošenje energije, čime je i traktorist sretniji.

Guttler Garopact Avant: Frontalna priprema posteljice semena je kontrolisan trošak

Güttler Garopact Avant idealno je rješenje za korisno korištenje frontalnog opterećenja. Prizmatični kolutovi od 45 cm prečnika rezultiraju bolje razbijanje grudi tla, dok sa kolutovima od 56 cm prečnika postižemo veće brzine i upotrebljavamo ih na mekšim, rastresitijim tlima. Zahvaljujući prizmatičnom valjku i opružnim motičicama smještenim u tri reda, posjeduje izvrsnu osobinu u razbijanju velikih čestica tla. Shodno tome radna i priključne mašine kreću se po ravnomernijoj površini tla. Sve ovo postižemo bez ulaganja viška konjskih snaga i pasivnog utega. 

Transportna širina ispod 3m
Do 3m radne širine mašine Front poseduju kruti ram, iznad toga su hidraulično sklopljivi, stoga svi Front sjetvospremači mogu se  transportirati i na užim putevima.

Guttler duplex: savršen izbor za svako tlo

Güttler-ovi Duplex Front sjetvospremači imaju veliku moć razbijanja grudi zahvaljujući duplex rasporedu i opružnim motičicama. Time se ovim mašinama i na grubim, grudastim tlima može postići odlično razbijanje grudi. Dodatna prednost je i u tome što se mogu koristiti i na kamenitim tlima. Duplex vrši dobru obradu i na teškim glinovitim tlima. Zahvaljujući sparenim Güttler-ovim valjcima, dvorednim rasporedom samočištećih prizmatičnih kolutova i opcionalnim zadnjim čistačima blata, teže se zalijepe od bilo kojih drugih valjaka. 

Široki spektar korištenja
Najveći broj Güttler Front sjetvospremača također je pogodan i kao vučeni (zadnje spajanje) način korištenja. Tako pored prednosti frontalne upotrebe, pogodan je i za tradicionalno "Güttlerovanje". Stoga Güttler Front sjetvospremač postaje radna mašina koja se koristi preko cijele godine, smanjujući tako vaše troškove.

Povoljna površina za traktore i za priključne radne mašine

Upotrebom radnih mašina smještenih na frontalnu hidrauliku, opterećenost pogonskih mašina bit će u ravnoteži između prednjih i zadnjih osovina. Kod obrade tla točkovi traktora se kreću na već ravnijoj, zbijenijoj površini. Time je manje prisutstvo nepovoljnih sila na pogonsku mašinu, odnosno obavljanje posla biti će udobnije i za vozača traktora. Upotreba front sjetvospremača je pogodnije i za radne elemente, jer ovi radni organi ne trebaju raditi po grudastom neravnom tlu, nego po obrađenom tlu sa boljom strukturom. 

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 26.02.2018.
Pregleda: 508
Šifra oglasa: 37579

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas