Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Güttler - Zemljomajstor - obrada tla

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Obrada tla.

Cijena: na upit

Opis

  • Priprema posteljice sjemena i za najnepovoljnija tla
  • smanjeni troškovi obrade tla
  • efikasnije razbijanje velikih čestica tla, bolja struktura tla
  • višenamenska radna mašina, raniji povrat uloženih sredstava

Ključ savršene obrade tla: usitnjavanje čestica zemlje i valjanje

U slučaju osnovne obrade oranjem zemljomajstor Güttler kompaktori pružaju optimalno rješenje za obradu tla i za pripremu posteljice sjemena. Obradom tla je u velikoj mjeri rješen problem stvaranja grudi, razora, slogova. Ravnjač Zemljomajstor razgrče zemljište po površini čitavom širinom. Na taj način struže višak zemljišta sa slogova, popunjava razore. Snažne opružne motičice dalje usitnjavaju velike čestice tla, ali najintenzivnije razbijanje čestica vrši zadnji Güttler valjak. 

Vrhunsko samočišćenje
U Zemljomajstor Güttler ugrađuju se zvijezde sa dvostrukom prečko. Zvijezde sa različitim prečkama međusobno se mogu ekscentrično pomicati i time se međusobno neprekidno čiste. Kod obrade tla, na površinu često izlazi zemlja povećane vlažnosti, koja uzrokuje ljepljenje kod različitih valjaka. Međutim, Güttler valjak zbog sposobnosti samočišćenja ne lijepi se tada, za razliku od nekih drugih valjaka.

Priprema posteljice sjemena motičicama kultivatora Zemljomajstora

Kod pripreme posteljice sjemena opružne motičice Zemljomajstora imaju ključnu ulogu. Ove motičice kultivatora slegnute, zbijene slojeve zemlje rastresaju, poboljšavajući strukturu tla za odgovarajući smještaj sjemena. Motičice vrše i funkciju miješanja, da bi biljne ostatke po površini izmiješali sa tlom i pomogli stvaranju humusa. Miješanje tla ima još jednu važnu ulogu. Naime, prije nego se sredstvo za zaštitu bilja unese u zemljište, aktivna materija će u većoj mjeri već biti iskorištena. O zatvaranju zemlje, potrebne zbog osnove posteljice sjemena, brine ugrađen Güttler valjak. 

Prenosivost - transportiranje
Zemljomajstor kompaktor postoji u dvije radne širine. Manji, od 3m sa krutim ramom ima identičnu transportnu širinu od 3m. Veći, od 4,5 m hidraulično je sklopljiv, tako je transportna širina 2,4m. Pojavljivanjem (u perspektivi) Zemljomajstora većeg radnog zahvata (6m) jedna od ključnih osobina će biti prenosivost – transportiranje.

Primjeren za samostalno valjanje 

Jedna od velikih prednosti Güttler-ovog Zemljomajstora je što ova mašina sadrži više radnih elemenata, tako je pogodna za vršenje raznovrsnih poslova. Mašina je tako konstruirana da se ugrađeni Güttler valjak može i samostalno koristiti. Prizmatičan profil Güttler-valjka omogućava da kao rezultat rada ovim valjkom dobijemo posebnu strukturu tla. Cilj ove strukture zemljišta je da na dubini posteljice sjemena se stvori jedan dovoljno zbijen sloj sa očuvanom vlagom fine mrvičaste strukture. U ovakvoj sredini sjeme brzo klija zbog dovoljno raspoložive vlage. 

Valjanje za poticaj bokorenja u cilju većeg prinosa
Proljećnim valjanjem ozimih strnina Güttler Zemljomajstor proizvodi još veću korist. Korištenje Zemljomajstora, kao samostalni valjak, jako se preporučuje za proljećno valjanje ozimih strmina jer se postiže čak 15% povećanje prinosa. Valjak u dovoljnoj mjeri uništava usjev, odnosno prethodno razbacano gnojivo unosi u zemljište. Tako je bolje iskorištenje istog. Dodatn prednost je u tome što valjak sudjeluje u mehaničkom uništavanju širokolisnih korova.

 

 

Info

Kategorija: Obrada tla
Vrsta oglasa: Potražnja
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 26.02.2018.
Datum izmjene oglasa: 28.02.2019.
Pregleda: 113
Šifra oglasa: 37578

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas