• Poginuo traktorist
  • 20.06.2019. 11:40
  • Sisačko-moslavačka, Brestik, Glina

Traktorom kod Gline proklizao u kanal dubok 4 metra, poginuo na licu mjesta

Do prevrtanja je došlo kada je 38-godišnji muškarac neregistriranim traktorom obavljao poljoprivredne radove te se uslijed proklizavanja traktor prevrnuo u odvodni kanal dubok oko 4 metra.

Foto: Depositphotos/angyee
  • 1.662
  • 115
  • 0

Prošlo je svega 15 dana od dvije stravične tragedije kada su u prevrtanju traktora poginule tri osobe. Nažalost, vrlo slična nesreća dogodila se i sinoć, 19. lipnja kada je oko 19.30 sati na glinskom području, u mjestu Brestik došlo do prevrtanja poljoprivrednog traktora, kojom prilikom je jedna osoba smrtno stradala.

Prevrtanje traktora uzelo tri života, stradale baka i unuka (5) i 18-godišnjak

Do prevrtanja je došlo kada je 38-godišnji muškarac neregistriranim traktorom obavljao poljoprivredne radove te se uslijed proklizavanja traktor prevrnuo u odvodni kanal dubok oko 4 metra. 

37-godišnji vozač je pao pod traktor, koji ga je prikliještio te je zbog zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, stoji u priopćenju PU sisačko-moslavačke. 

Statistika MUP-a poražavajuća je kada su u pitanju nesreće u kojima su sudjelovali traktori. Podsjetimo, u posljednjih 10 godina na području Republike Hrvatske u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali traktori nastradalo 1.780 osoba, od kojih je 77 smrtno stradalo

Nesreće s traktorima: Samo do svibnja poginule su 4 osobe. Brojka je danas daleko veća

Mokar teren uslijed oborina koje možemo očekivati i narednih dana, vrućina, umor... dovoljni su razlozi da prilikom vožnje traktora dođe do nesreće. Zato budite vrlo, vrlo oprezni kako ne biste postali statistika MUP-a. 


Tagovi

Poginuo traktorist Prevrtanje traktora Tragedija Smrtno stradao Proklizavanje


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi