Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studeni 2016
  • 01.12.2016. 12:00

Studeni u znaku prehrambene industrije

Što ste najviše čitali u studenom?

  • 1.215
  • 121
  • 0

Došli smo do kraja još jednog mjeseca studenog. Osim visokih temperatura, iznenadile su nas brojne afere koje su potresle prehrambenu industriju.

Salmonela pronađena u mnoštvu mesnih proizvoda, iz uvoza i onih domaćih, nagnala je potrošače da se zapitaju gdje i što kupovati? Ministar Tolušić odlučio je spriječiti plasman takvih proizvoda na domaće tržište pa su kontrole rigoroznije, a ovo je tek početak. Prema njegovim izjavama, dok se standard kvalitete ne stabilizira, inspektori će češljati teren, a svi koji ne rade svoj posao - odgovarat će sukladno zakonu.

Srećom, vlasnik prvog Prasećeg butika u Hrvatskoj se čvrsto pridržava pravila kontrole i sigurnosti hrane pa njegov posao dobro uspijeva. Krenula je isplata avansa potpora za 2016., a ministar je najavio i prve isplate za 2016. u siječnju 2017.

Bilo je u studenom i velikodušnih voćara koji su podijelili čak 50 tona jabuka pa zatim otišli u pčelare. Čudni su putevi poljoprivrede, a još čudnija bi mogla biti svinjokolja ove godine. Uz nova pravila o zaštiti životinja, poljoprivrednicima je teško pratiti tradiciju i poštovati propise.

Mjesec je i kada se vremenske prilike mijenjaju pa je često blato na cestama koje ugrožava sigurnost u prometu, a kazne su predviđene za blato na kotačina i do tisuću kuna. Budite oprezni u prometu.


Tagovi

Najčitaniji 2016


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]