Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Studeni 2016
  • 01.12.2016. 12:00

Studeni u znaku prehrambene industrije

Što ste najviše čitali u studenom?

  • 1.215
  • 121
  • 0

Došli smo do kraja još jednog mjeseca studenog. Osim visokih temperatura, iznenadile su nas brojne afere koje su potresle prehrambenu industriju.

Salmonela pronađena u mnoštvu mesnih proizvoda, iz uvoza i onih domaćih, nagnala je potrošače da se zapitaju gdje i što kupovati? Ministar Tolušić odlučio je spriječiti plasman takvih proizvoda na domaće tržište pa su kontrole rigoroznije, a ovo je tek početak. Prema njegovim izjavama, dok se standard kvalitete ne stabilizira, inspektori će češljati teren, a svi koji ne rade svoj posao - odgovarat će sukladno zakonu.

Srećom, vlasnik prvog Prasećeg butika u Hrvatskoj se čvrsto pridržava pravila kontrole i sigurnosti hrane pa njegov posao dobro uspijeva. Krenula je isplata avansa potpora za 2016., a ministar je najavio i prve isplate za 2016. u siječnju 2017.

Bilo je u studenom i velikodušnih voćara koji su podijelili čak 50 tona jabuka pa zatim otišli u pčelare. Čudni su putevi poljoprivrede, a još čudnija bi mogla biti svinjokolja ove godine. Uz nova pravila o zaštiti životinja, poljoprivrednicima je teško pratiti tradiciju i poštovati propise.

Mjesec je i kada se vremenske prilike mijenjaju pa je često blato na cestama koje ugrožava sigurnost u prometu, a kazne su predviđene za blato na kotačina i do tisuću kuna. Budite oprezni u prometu.


Tagovi

Najčitaniji 2016


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]