• Lov na divlje svinje
  • Ardennes, Francuska

Lovci u jednom danu ubili 158 divljih svinja

Divlje svinje su, pretpostavlja se pomoću pasa i drugih lovaca, dotjerane pred 82 lovca prošle srijede u sjeverno-istočnoj regiji Ardennes u Francuskoj.

Foto: Pixbay/Couleur
  • 1.700
  • 88
  • 0

Na istoku Francuske lovci su u jednom danu ubili 158 divljih svinja što je izazvalo ljutnju i optužbe za "pokolj", bez obzira što tim brojem lovci nisu prešli dozvoljene kvote. 

Divlje svinje su, pretpostavlja se pomoću pasa i drugih lovaca, dotjerane pred 82 lovca prošle srijede u sjeverno-istočnoj regiji Ardennes, piše AFP

Lokalni dužnosnici kažu da lovci nisu prekršili nikakva pravila jer je kvota za jednu sezonu 300 životinja. No, jedan od sudionika u lovu scenu je opisao kao pokolj koji je i njega šokirao. 

Čak je predsjednik lovačkog saveza u pokrajini Ardennes, Jean-Pol Gambier izjavio kako se "takva slika lova ne može podržati, ne možemo dopustiti ovakav eksces" te dodao da se radi o izuzetno velikom broju ubijenih jedinki kao i da je to nepodnošljivo

No, lovci u Francuskoj inzistiraju na tome da je ovakva praksa korisna za prirodu te ukorijenjena u tradiciji te zemlje, unatoč sve većim prosvjedima za zaštitu životinja. 

Podsjetimo, prošle godine je lov, u kojem je ubijeno 57 divljih svinja u Nacionalnom parku Jasen u Makedoniji, izazvao zgražanje javnosti. 

U jednom danu ubili 57 divljih svinja koje nisu bile divlje

Naime, radilo se o svinjama koje su u tom parku redovito hranjene, no park je odlučio zaraditi na lovu koji je za jednog lovca koštao 2.400 eura

Inače, divlje svinje problema prave i kod nas, a i u rujnu smo pisali o sporu izneđu tvrtke Korina i Hrvatskog lovačkog saveza. 

Usjeve uništavaju krda divljih svinja, predugo traje i sudski spor - ima li rješenja?

 


Tagovi

Lov na divlje svinje Pokolj Lovci Jean-Pol Gambier


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nije povrće dragi moji agroklubovci, nego su moje kraljice ružice!
Obožavam ih!
U najljepšem cvatu su trenutno!