Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lov na divlje svinje
  • 14.04.2018. 18:00

U jednom danu ubili 57 divljih svinja koje nisu bile divlje

Lov je odrađen u makedonskom Nacionalnom parku Jasen, a ovaj bi slučaj mogli usporediti s ribolovom na kakvom ribogojilištu.

Foto: Pixabay/nidan
  • 5.442
  • 326
  • 0

U samo jednom danu, 31. ožujka ove godine, lovci ili oni koji se takvima samo zovu, a među kojima je bilo i nekoliko bivših političara, ubili su 57 divljih svinja, od kojih je 21 trofejna. Ne šokira samo ova brojka nego i činjenica da da je lov izveden u makedonskom Nacionalnom parku Jasen, na planini Karadžica, nedaleko od Skoplja. Za ovaj su užitak platili 2.400 eura, piše Netpress.

Svoj su krvavi pir ovjekovječili fotografijom na kojoj svi redom ponosno stoje pored kamare ubijenih, krvavih životinja. 

No, tu nije kraj. Odgovor na pitanje kako su uspjeli u tako kratkom vremenu ubiti toliki broj svinja stoji u tome što su se svinje nalazile u prirodnom rezervatu Jasen i zapravo uopće nisu divlje. Ove svinje su redovito hranjene, a o njima se brinuo i veterinar, valjda kako bi ih biznismeni i političari mogli ubijati za velike pare. Ovaj bi slučaj mogli usporediti s ribolovom na kakvom ribogojilištu. 

Zajednička fotografija (Foto: Netpress)

Nacionalni park Jasen upravlja s 32.000 hektara lovišta od kojih je 6.000 hektara zatvorenog lovišta. Lovci iz SAD-a i Rusije, a u posljednje vrijeme i iz europskih zemalja često posjećuju ovaj rezervat. 

Nevladina organizacija Anima Mundi najavila je kaznenu prijavu za osobe koje su se fotografirale pored ubijenih životinja u Nacionalnom parku Jasen, i to u skladu sa Zakonom o lovu. Očekuju najtežu kaznu zbog lova u razdoblju lovostaja divljači, piše Libertas


Tagovi

Lov Lov na divlje svinje Nacionalni park Jasen Makedonija Lovostaj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]