Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HUSIM
  • 06.07.2021. 14:00
  • Koprivničko-križevačka, Sveti Ivan Žabno

Na čelu HUSIM-a i dalje Damir Horvatić: Želimo tržišno konkurentniju proizvodnju stoke i mesa

Dobio sam još jednu priliku s mjesta predsjednika sudjelovati u razvoju hrvatskog stočarstva kroz sve ono što zagovaramo, rekao je na izbornoj skupštini.

Foto: Lucija Bencarić
  • 161
  • 7
  • 0

Damir Horvatić ponovno je izabran za predsjednika Hrvatskog saveza uzgajivača simentalskog goveda (HUSIM), na nedavno održanoj 13. Godišnjoj izbornoj skupštini u Svetom Ivanu Žabnu.

"Na moje veliko zadovoljstvo, dobio sam još jednu priliku s mjesta predsjednika sudjelovati u razvoju hrvatskog stočarstva kroz sve ono što zagovaramo - tržišno konkurentniju proizvodnju stoke i mesa goveda, povezivanje uzgajivača i proizvođača stoke i mesa, uspostavljanje organiziranog i sigurnog otkupa i prodaje, razvoj lokalnih proizvoda od mesa, preradu te edukaciju proizvođača uključujući primjenu novih znanja i tehnologija“, rekao je novi/stari predsjednik.

Događanju se pridružila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je istaknula pozitivne rezultate primijenjenih mjera agrarne politike kroz trogodišnji Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva i blago povećanje broja krava Hrvatskoj u 2020. godini odnosno na 155.477 krava u 20.632 stada.

"Hrvatski su uzgajivači sjajnim rezultatima na međunarodnoj razini potvrdili kako više nisu pasivni korisnici uvoznog genetskog materijala, već ravnopravni sudionici u stvaranju europske populacije najbolje simentalske pasmine“, naglasila je.

Inače, HUSIM obuhvaća 29 uzgajivačkih udruga povezanih u 11 saveza županijskih udruga, a od svog osnutka radi na podizanju kvalitete ove pasmine u Republici Hrvatskoj, provodeći uzgojni program u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu te podršku centara za umjetno osjemenjivanje CUS Osijek i CUO Varaždin.

Potpredsjednicima vrijednog udruženja izabrani su Josip Burek i Ivica Kruljac.


Tagovi

HUSIM 13. Godišnja izborna skupština Damir Horvatić Uzgoj goveda Marija Vučković


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]