Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IFAJ
  • 03.07.2023. 17:30
  • Olds, Kanada

Dulum zemlje proglašen najboljim agri videom na svijetu!

Čestitamo! Vrijedno priznanje dodijelila  je Međunarodna federacija agrarnih novinara IFAJ.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.563
  • 658
  • 2

Nagrada za najbolji video poljoprivredne tematike na svijetu stiže u Hrvatsku! 

Sjajna je to vijest koja dolazi preko Atlantika, iz Kanade, gdje je pred više od 200 delegata iz cijelog svijeta, vrijedno priznanje dodijelila  Međunarodna federacija agrarnih novinara IFAJ hrvatskoj nominaciji iz serijala Dulum zemlje. 

Nagradu je dobio projekt koji je produkcijska kuća Wolfgang&Dolly proizvela za HRT. Autori su Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić, a producentica Tamara Babun, ujedno i članica Društva agrarnih novinara Hrvatske.

Dulum zemlje: Uspjeh u poljoprivredi je moguć i takve priče želimo prenijeti gledateljima

Svečanoj dodjeli nagrada sinoć u mjestu Olds, Alberta prisustvovao je predsjednik Društva agrarnih novinara Hrvatske, naš Vedran Stapić, koji je ovom prilikom naglasio da smo znajući kvalitetu serijala vjerovali u uspjeh, ali ipak iznenađenje nije izostalo budući da je konkurencija bila iznimna.

"Odlična je to promocija za našu malu zemlju i još bolja pozivnica za inozemne novinare da posjete Lijepu našu", istaknuo je. 

Naime, nedavno je potvrđena nominacija Hrvatske u kojoj će se za tri godine, 2026. okupiti globalno vodeća imena ove profesije na IFAJ svjetskom kongresu.

IFAJ kongres 2026. u Hrvatskoj 

IFAJ svjetski kongres okuplja agrarne novinare iz 60 zemalja svijeta gdje se na široj razini govori o poljoprivredi i proizvodnji hrane i medijima. Tu se svake godine dodjeljuju nagrade za najbolja novinarska ostvarenja. Natječaj je ove godine bio raspisan početkom godine, a mogli su se prijaviti projekti u kategorijama tiskanih, digitalnih te audio i video medija.

Žiri je odluku o najboljim ostvarenjima donio sinoć, a nagrada za najbolji agri video zasluženo je otišla u hrvatske ruke. Čestitamo kolegama iz Duluma zemlje!

Agrarne je novinare osvojila prva epizoda Duluma zemlje, ovog zanimljivog serijala i to o Alešu Winkleru, vlasniku Stancije Kumparička koji je rodnu Ljubljanu zamijenio selom Cokuni, 20-ak kilometara udaljenom od Pule. 

Na farmi je 250 koza, a obitelj proizvodi vrhunski kozji sir. 

Pogledajte više u najavnom videu:


Tagovi

Najbolji agri video IFAJ Nagrada Dulum zemlje Tamara Babun Filip Filković Philatz Tomislav Krnić Društvo agrarnih novinara Hrvatske Vedran Stapić HRT


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!