Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelena energija
  • 18.05.2014. 08:14

Kako do zelene energije?

Tvrtka AGRON je sa svojim partnerima pripremila potpuno zaokruženu ponudu kompletnih tehničkih i tehnoloških rješenja za proizvodnju peleta od biljne mase kao i kompletna bioplinska postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije.

  • 972
  • 50
  • 0

Kako se današnja poljoprivreda pored proizvodnje hrane, sve više povezuje i sa proizvodnjom energije i kako se neki dosadašnji poljoprivredni nusproizvodi, kao što su biljni ostatci, stajnjak, gnojnica itd. više ne predstavljaju „otpad“ već visokovrijednu sirovinu koja se uz primjenu novih tehnologija mogu iskoristiti za proizvodnju toplinske ili električne energije, tvrtka AGRON je sa svojim partnerima pripremila potpuno zaokruženu ponudu kompletnih tehničkih i tehnoloških rješenja za proizvodnju peleta od biljne mase kao i kompletna bioplinska postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije.

Prvi i najznačajniji proizvod u ponudi je SZARVASI 1 energetska trava, koja zbog svojih bioloških i botaničkih svojstava daje oko 20% više metana u bioplinskim postrojenjima po hektaru od silažnog kukuruza, a peleti SZARVASI trave imaju energetsku vrijednost koja je znatno veća od tvrdog ogrjevnog drva, te se može usporediti s energetskom vrijednošću drvenog ugljena.

Tvrtka AGRON nudi kompletnu opremu za proizvodnju biljne mase pa tako iz ponude po tehnološkom redoslijedu izdvajamo:

  • HORSCH strojeve za reduciranu obradu tla i preciznu sjetvu trava, strnih žitarica i okopavina
  • RAUCH strojeve za preciznu raspodjelu mineralnih gnojiva
  • BERTHOUD prskalice
  • CLAAS - nove i mlade rabljene traktore, kosilice, okretače, sakupljače, preše, silažne kombajne i teleskopske manipulatore
  • WEIDEMANN zglobne i teleskopske utovarivače i priključne alate
  • GERINGHOFF adaptere za sve vrste kombajna
  • FLIEGL prikolice za prijevoz bio mase, za prijevoz bala i za prijevoz rasutog tereta, te miješalice bio mase za bio-plinska postrojenja i sušilice bio mase za postrojenja za peletiranje
  • FLIEGL AGRO-CENTER - razne alate i priključke za manipulaciju bio mase

Potpuno NOVO revolucionarno rješenje za peletiranje biljne mase

mobilno peletiranje
Mobilni stroj za peletiranje

Mobilno postrojenje za peletiranje slame, sijena, biljnih ostataka soje, uljane repice, piljevine, treseta iz bioplinskih postrojenja i drugih materijala. Mobilna proizvodnja predstavlja jedinstveno tehničko rješenje jer je kompletno postrojenje ugrađeno u jedan standardni kontejner od 45 stopa (13,72 x 2,43 x 2,90 m) i koji ima potpuno neovisan pogon preko ekonomičnog Volvo diesel motora snage 200 kW koji pokreće agregat za proizvodnju struje za potrebe elektro motora kompletnog postrojenja. Odlučujuća prednost ovog postrojenja je u mobilnosti, izuzetnoj ekonomičnosti i niskim troškovima pogona te u činjenici da se biljna masa može peletirati bilo gdje - čak i na njivi, stoga nema potrebe za skupim prijevozom slame do stacioniranog postrojenja za peletiranje. A građevinska i lokacijska dozvola, studij utjecaja na okoliš, visoki troškovi projektiranja i gradnje? Sve to nije potrebno. Postrojenje se sa kamionom ili traktorom dovuče pored kamare slame i nakon završetka peletiranja odvuče dalje. Postrojenje ovisno o materijalu proizvodi oko 800-1200 kg vrhunskog peleta na sat a troši oko 30-40 l diesela ili loživog ulja na sat, a može se priključiti i na električnu mrežu pa je potrebna snaga 150 kW/h.

Pogledajte mobilni stroj za peletiranje u radu:



Za detaljne informacije i izradu poslovne kalkulacije kontaktirajte ovlaštenog distributera mobilnog postrojenja za peletiranje u Hrvatskoj, tvrtku AGRON d.o.o. iz Bilja

NOVO u ponudi - Kompletna bio-plinska postrojenja od 200 -1000 kW

U suradnji sa poslovnim partnerima, tvrtka AGRON nudi kompletna bioplinska postrojenja sa najsuvremenijim vrhunskim njemačkim komponentama. Nudimo zaokružena rješenja od projektiranja, izgradnje, montaže do puštanja u rad po principu „ključ u ruke“.
Iskoristite ogroman potencijal vaših polja, koja ne moraju nužno proizvoditi „gubitke“. Okrenite se proizvodnji električne energije i iskoristite toplinsku energiju za grijanje staklenika ili hlađenje hladnjača.

Ako ste zainteresirani za ulaganje u budućnost, nazovite tvrtku AGRON!

Od 01.05.2014. godine uprava, servis i skladište rezervnih dijelova PRESELILI SU sa dosadašnje adrese u Bizovcu, Kralja tomislava 1g u sjedište tvrtke na poznatu adresu: Bilje, Ivana Mažuranića 37.

Srdačno Vas očekujemo na novoj adresi sa starom ekipom.


Tagovi

Zelena energija Bioplinska postrojenja Peletiranje Agron Mehanizacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]