Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita povrća
  • 16.04.2016. 16:30

Korove suzbiti prije sadnje celera!

Započela je sadnja celera na otvoreno iz presadnica. Savjetodavna služba savjetuje o zaštiti protiv korova prije sadnje, koji mogu ograničavati proizvodnju u početku rasta.

Foto: szjeno
  • 950
  • 31
  • 0

Na području Virovitičko-podravske županije započela je sadnja celera na otvoreno iz presadnica. Prije sadnje potrebno je suzbiti korove koji mogu ograničavati proizvodnju u početku rasta, savjetuje agronom Ana-Marija Čajkulić iz Savjetodavne službe.

Za tu namjenu registrirani su herbicidi: zemljišni za suzbijanje jednogodišnjih širokolisnih i jednogodišnjih uskolisnih korova Filon 80 EC, Afalon disperzija, Linurex 50 SC, Goltix WG 70, Dost 330 EC prije presađivanja uz inkorporaciju u tlo pa duže mogu čekati oborine za aktivaciju djelatne tvari, te Focus ultra i Fusilade forte za suzbijanje travnih korova kada je korov u fazi 2-4 lista.

Upotrijebljeno sredstvo koristiti prema priloženoj uputi za upotrebu, isto na propisani način zbrinuti, voditi evidenciju o uporabi sredstava za zaštitu bilja kao i pridržavati se zakona o održivoj uporabi pesticida (NN14/14)!

Foto: szjeno09190/pixabay.com


Tagovi

Celer Zaštita Sredstva Korovi Savjetodavna služba


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nema ljepote do prirodne, a Hrvatska je bogata njima. Evo malo ugode za oko - NP Plitvička jezera. Snimila ŠČer na ekskurziji