Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda je in
  • 08.01.2018. 13:13

Znate li koje se svjetske face bave poljoprivredom?

Snalaze se i u poljoprivrednim vodama!

Foto: bodegainiesta.es
  • 3.561
  • 318
  • 0

Nema do poljoprivrede, proizvodnje hrane i očuvanja okoliša. Svjesne su toga i svjetski poznate face, bilo da je riječ o sportašima, glazbenicima ili pak političarima, koji su se okrenuli nekom sektoru poljoprivredne proizvodnje. Posljednji u nizu o kojemu smo pisali je veliki Mike Tyson. Svojevremeno svjetski boksački prvak šansu za uspjeh vidi u konoplji.

Mike Tyson postaje poljoprivrednik?

Njegov ranč na 40 hektara nalazi se u Kaliforniji, i nosi naziv, naravno, "Tyson ranč". Kanabis će saditi zahvaljujući zakonu koji je legalizirao tu biljku 1. siječnja 2018. Ranč će imati i obrazovnu svrhu pa će ondje poljoprivrednici moći naučiti nove tehnike fokusirajući se na ljekovitu stranu kanabisa, posebno kada se govori o liječenju PTSP-a.

Flea voli pčele: basist Peppersa ima ih 200.000!

Basist Red Hot Chilli Peppersa, Flea, već se godinama bavi pčelarstvom. Danas ima tri košnice s 200.000 pčela, a što radi u pčelinjaku svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na fotografijama je, pak, odjeven u zaštitna pčelarska odijela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na koncerte gdje je taj vrhunski basist, uredno bez majice.

Iniesta - najbolji vinar među nogometašima?

Na nogometnom terenu, Andrés Iniesta je u FC Barceloni i španjolskoj nogometnoj momčadi zaradio nadimke poput "Iluzionista" i "Mozga". No, daleko od nakrcanih stadiona, Iniesta je, osim što je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, jedan od glavnih igrača i u obiteljskoj vinariji u pokrajini Manchuela, gdje je i odrastao.

Bivši predsjednik Irana čuva ovce!

Imuni na poljoprivredu nisu ni političari. Barem bivši. Jedan od najpoznatijih je bivši predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad koji dane provodi čuvajući ovce. Nekoć prvi čovjek Irana šokirao je i tijekom svog mandata; na posao je išao autobusom, u torbi nosio doručak koji mu je žena pripremila, a ministre natjerao da potpišu da političku moć neće koristiti za vlastito bogaćenje.

Znate li još kojeg svjetski poznatog poljoprivrednika, javite! Neka se i za njegovu priču čuje.

Foto: bodegainiesta.es


Tagovi

Poljoprivreda Mike Tyson Flea Andres Iniesta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]