Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mahmoud Ahmadinejad
  • 30.11.2016. 10:30

Bivši predsjednik Irana čuva ovce!

Bivši prvi čovjek Irana šokirao je i tijekom svog mandata; na posao je išao autobusom, u torbi nosio doručak koji mu je žena pripremila, a ministre natjerao da potpišu da političku moć neće koristiti za vlastito bogaćenje.

Foto: haaretz.com
  • 9.813
  • 1.908
  • 0

Bivši predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad dane provodi čuvajući ovce! Da nimalo ne nalikuje političarima na koje smo navikli, bivši je prvi čovjek Irana dokazao i za svog mandata. Naime, na posao je išao autobusom, a njegova je supruga radila kao čistačica.

Kada je prvi put ušao u predsjednički ured, skupe perzijske tepihe donirao je jednog džamiji i zamijenio ih jeftinijim. U svojoj imovinskoj kartici naveo je da je vlasnik automobila Peugeot 504 iz 1977. te male oronule kuće u jednom od najsiromašnijih dijelova Teherena koju je naslijedio od oca.

Nije primao predsjedničku plaću

Šokirao je i sadržajem torbe koju je svaki dan nosio na posao. U njoj se nalazio doručak koji bi mu spremila žena - sendviči ili kruh s maslinovim uljem te sir. Skromni predsjednik često je viđen kako pomaže čistačicama u dijelovima grada gdje živi i radi. U hotelu uvijek zahtijeva da mu soba nema veliki krevet jer ionako spava na madracu na podu.

Svaki novi ministar, za njegovog mandata, morao je potpisati dokument u kojemu je morao obećati da neće koristiti političku moć za stjecanje bogatstva te da će njegovi i računi njegovih rođaka biti provjeravani. Ahmadinejad čak nije primao ni predsjedničku plaću, a objašnjavao je to time da bogatstvo treba pripadati naciji. Živi od plaće sveučilišnog profesora koja iznosi 250 dolara mjesečno.

Tijekom posljednjeg mandata, intervjuirala ga je američka Fox News, a na njihov upit što kaže sebi ujutro kada se pogleda u ogledalo je odgovorio: "Vidim čovjeka i kažem mu: zapamti, ti nisi ništa više nego običan sluga", piše asekose.am.

Foto: haaretz.com


Tagovi

Mahmoud Ahmadinejad Čuvar ovaca


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).