Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup stoke
  • 15.01.2021. 12:15

Vučković: Nemojte prodavati svoje blago, hrane i smještaja je dovoljno

Ministarstvo poljoprivrede posreduje pri otkupu stoke kako poljoprivrednici ne bi prodavali stoku ispod cijene do sada za 114 grla. 

Foto: Marinko Petković
  • 333
  • 58
  • 0

"Nemojte prodavati svoje blago, hrane za stoku ima dovoljno na skladištima, omogućen je i njihov premještaj, životinje će biti zbrinute. Ako je prodaja neizbježna, mi ćemo posredovati u otkupu“, ponovila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković prilikom jučerašnjeg obilaska potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije pri čemu je posjetila i Distributivni centar za voće i povrće. 

Podsjetila je kako poljoprivredno-prehrambene tvrtke pomažu potresom pogođenim područjima uz podršku Ministarstva poljoprivrede. Zaprimljeno je 30 tisuća litara mlijeka, dvije tone svježe ribe, više od 350 tona stočne hrane, pri čemu je razdijeljeno gotovo 200 tona, a drvni sektor i Hrvatske šume doniraju svoje proizvode za obnovu i opremanje oštećenih objekata.

Dodatno, istaknula je Vučković, ministarstvo posreduje pri otkupu stoke kako ju poljoprivrednici ne bi prodavali ispod cijene, a do sada su tako 'riješili' 114 grla. 

Također, uz najavljenih 35 milijuna kuna izravnih plaćanja, isplaćena su i dodatna sredstva koja se odnose na područja s prirodnim ograničenjima i na mjere koje obuhvaćaju plaćanja za tradicijske i izvorne pasmine, čime je ukupno isplaćeno 93 milijuna kuna poljoprivrednicima na potresom razorenim područjima i gradu Vrgorcu.

Otkrila je i nove brojke - resorno ministarstvo i HAPIH uspostavili su kontakt s ukupno 3.113 PG-ova, pri čemu je 1.500 gospodarstava i fizički obiđeno. Što se tiče oštećenja, ustanovljena su na gospodarskim objektima kod 1.336 PG-ova, mehanizacije i strojeva kod 184 PG-a te na proizvodnim površinama 54 PG-a.

Gdje i kako prijaviti štetu od potresa na poljoprivrednim gospodarstvima?

"Pozivam vas još jednom da nam se obratite za pomoć, preko aplikacije na našim službenim stranicama, dostupnim brojevima telefona ili samim poljoprivrednim savjetnicima na terenu", apelira ministrica.


Tagovi

Potres Marija Vučković Otkup stoke Šteta Poljoprivredna gospodarstva Donacije


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da nije rano za bubamaru?