Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivede
  • 21.10.2021. 12:10

Vučković: Nalazi Državne revizije ukazuju na izniman napredak u poslovanju Ministarstva

Ne stoje tvrdnje po kojima je Ministarstvo poljoprivrede u tom kontekstu problematično, komentirala je ministrica Marija Vučković.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • 520
  • 211
  • 1

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak je izjavila da nalazi Državne revizije ukazuju na "izniman napredak" u poslovanju Ministarstva te da ne stoje tvrdnje po kojima je Ministarstvo poljoprivrede u tom kontekstu problematično.

Istaknula je da su financijskom revizijom poslovanja 2018. godine utvrđena 33 naloga i preporuke, a danas ih je samo četiri.

U Izvješću za 2020. godinu, utvrđeno je kako je Ministarstvo tijekom 2019. i 2020. od 33 naloga i preporuke otklonilo njih 26 , rekla je ministrica, te da je utvrđeno kako za tri naloga i preporuke provedba nije primjenjiva zbog opravdanih razloga.

Revizori Državnog ureda za reviziju su istaknuli kako je najveći broj nalaza i preporuka otklonjen upravo tijekom posljednje dvije godine te su ujedno i preostala samo četiri uvjetna nalaza, rekla je ministrica.

Komentirajući pak teze o "poraznim rezultatima" natječaja za sredstva iz vinske omotnice, kao i one da se ne zna koliko je novca na raspolaganju, rekla je kako je poznato da je godišnja alokacija 10,4 milijuna eura te da je lani prvi puta gotovo u cijelosti iscrpljena.

Ove godine interes je velik, dodala je i ustvrdila je da tome tako zbog toga što su u covid krizi potpore intenzivirane, pa su tako dignute na 90 posto za restrukturiranje, a za vinarije i marketing vina na 70 posto. 

Izvijestila je da će Ministarstvo poljoprivrede nastojati što prije raspisati novi natječaj za sredstva iz omotnice.

Kada je riječ o strategiji Europske komisije "Od polja do stola", rekla je da ju Hrvatska načelno podržava jer dijeli njene ciljeve u pogledu zdrave prehrane i održivih lanaca opskrbe, ali upozorava da treba voditi računa o startnim pozicijama zemalja.

Zbog toga RH traži dodatne analize, kako se provedbom strategije ne bi nepovoljno utjecalo na količine proizvedene hrane, kupovnu moć i konkurentnost europske poljoprivrede.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Marija Vučković Ministarstvo poljoprivrede Revizija Vinska omotnica EU strategija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na Vino uz žlicu u Ježevu kućicu !6. Eno gastro projekt 'Vino uz žlicu' održan je u zagrebačkom restoranu Ježeva kućica. U idiličnom okruženju maksimirske šume i Zoološkog vrta, pet sljedova jela pripremio je chef Stefan Prelić, koji zajedn... Više [+]