Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivede
  • 21.10.2021. 12:10

Vučković: Nalazi Državne revizije ukazuju na izniman napredak u poslovanju Ministarstva

Ne stoje tvrdnje po kojima je Ministarstvo poljoprivrede u tom kontekstu problematično, komentirala je ministrica Marija Vučković.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
  • 541
  • 211
  • 1

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak je izjavila da nalazi Državne revizije ukazuju na "izniman napredak" u poslovanju Ministarstva te da ne stoje tvrdnje po kojima je Ministarstvo poljoprivrede u tom kontekstu problematično.

Istaknula je da su financijskom revizijom poslovanja 2018. godine utvrđena 33 naloga i preporuke, a danas ih je samo četiri.

U Izvješću za 2020. godinu, utvrđeno je kako je Ministarstvo tijekom 2019. i 2020. od 33 naloga i preporuke otklonilo njih 26 , rekla je ministrica, te da je utvrđeno kako za tri naloga i preporuke provedba nije primjenjiva zbog opravdanih razloga.

Revizori Državnog ureda za reviziju su istaknuli kako je najveći broj nalaza i preporuka otklonjen upravo tijekom posljednje dvije godine te su ujedno i preostala samo četiri uvjetna nalaza, rekla je ministrica.

Komentirajući pak teze o "poraznim rezultatima" natječaja za sredstva iz vinske omotnice, kao i one da se ne zna koliko je novca na raspolaganju, rekla je kako je poznato da je godišnja alokacija 10,4 milijuna eura te da je lani prvi puta gotovo u cijelosti iscrpljena.

Ove godine interes je velik, dodala je i ustvrdila je da tome tako zbog toga što su u covid krizi potpore intenzivirane, pa su tako dignute na 90 posto za restrukturiranje, a za vinarije i marketing vina na 70 posto. 

Izvijestila je da će Ministarstvo poljoprivrede nastojati što prije raspisati novi natječaj za sredstva iz omotnice.

Kada je riječ o strategiji Europske komisije "Od polja do stola", rekla je da ju Hrvatska načelno podržava jer dijeli njene ciljeve u pogledu zdrave prehrane i održivih lanaca opskrbe, ali upozorava da treba voditi računa o startnim pozicijama zemalja.

Zbog toga RH traži dodatne analize, kako se provedbom strategije ne bi nepovoljno utjecalo na količine proizvedene hrane, kupovnu moć i konkurentnost europske poljoprivrede.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Marija Vučković Ministarstvo poljoprivrede Revizija Vinska omotnica EU strategija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]