Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tragedija
  • 23.07.2019. 13:30
  • Požeško-slavonska, Brezine, Lipik

U prevrtanju traktora smrtno stradao 66-godišnjak, teške ozljede zadobio 64-godišnjak

Prevrtanje traktora uzelo je novu žrtvu.

Foto: PU požeško-slavonska
  • 2.227
  • 115
  • 0

U prevrtanju traktora smrtno je stradao 66-godišnjak dok je 64-godišnjak teško ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava požeško-slavonska. Kako kratko navode, "U ponedjeljak 22. srpnja 2019., oko 15.20 sati, u šumi nedaleko mjesta Brezine (Lipik), u prevrtanju traktora marke "Štore“, bez kabine ili zaštitnog luka, smrtno je stradao 66-godišnji vozač, a teško ozlijeđen 64-godišnji putnik koji se prevozio na traktoru."

Podsjećamo, u lipnju su nas šokirale stravične tragedije koje su uzele tri života. U prevrtanju traktora na šumskom putu između sela Bičići i Kuftići kod Barbana u Istri oko 20 sati smrtno su stradale starija ženska osoba i njena petogodišnja unuka. Prema onome što se doznalo, traktor kojim je upravljao suprug preminule žene kretao se nizbrdicom te je upao u lokvu. U trenutku kada je traktor "zapeo", žena i djevojčica su pale s njega te ih je poklopila traktorska prikolica. 

Prevrtanje traktora uzelo tri života, stradale baka i unuka (5) i 18-godišnjak

U popodnevnim satima u mjestu Glog u općini Slivno, pak, dogodila se nesreća u kojoj je smrtno stradao 18-godišnjak iz Podgradine. Kako su mještani ispričali nesreća se dogodila dok je 18-godišnjak radio na zemlji. Vozio je traktor i upao u kanal, a traktor ga je prignječio i mladić je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.

Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, pak, 1. srpnja, oko 17.50 sati u Lešću, došlo je do prevrtanja radnog stroja – poljoprivrednog kombajna kojim je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin.

Nesreće s traktorima: Samo do svibnja poginule su 4 osobe. Brojka je danas daleko veća

"Prilikom vršenja radova žetve na nizbrdici poljoprivredne površine došlo je do prevrtanja kombajna, najprije na desnu stranu a potom i na krov. Kombajnom je upravljao 58-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola, s 1,43 promila alkohola u organizmu, koji je vozilom Hine medicinske pomoći prevezen u OB Zabok gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede", priopćila je tad policija.


Tagovi

Traktor Prevrtanje Tragedija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]