Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 21.07.2018. 15:00

Tolušić: Okrenut ćemo trendove u Slavoniji, Baranji i Srijemu, imamo koncept, viziju i sredstva

Nikad neću zaboraviti da je u mojoj prelijepoj Slavoniji poginulo ili nestalo više od 10.000 ljudi, a posljedice migracije je trpjelo 180 tisuća stanovnika. Ratne štete u istočnoj Hrvatskoj iznosile su više od 22 milijarde kuna. S tom spoznajom i mislima krenuo sam u ovaj posao, napisao je ministar na svom profilu.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
  • 1.717
  • 207
  • 0

Dan nakon što su u Vinkovcima na 5. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem potpisani 1,3 milijarde kuna vrijedni ugovori za 130 projekata na području svih pet slavonskih županija u okviru Projekta Slavonija, javnosti se na svom facebook profilu obratio potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić naglasivši da su Slavonija, Baranja i Srijem - ključ novog zamaha Hrvatske. 

"Nikad neću zaboraviti da je u mojoj prelijepoj Slavoniji poginulo ili nestalo više od 10.000 ljudi, a posljedice migracije je trpjelo 180 tisuća stanovnika. Ratne štete u istočnoj Hrvatskoj iznosile su više od 22 milijarde kuna. S tom spoznajom i mislima krenuo sam u ovaj posao. Sad idemo dalje. Imamo koncept i viziju, imamo EU sredstva, ali i nacionalna sredstva, jer ova hrvatska Vlada zna da se regionalna politika i regionalni razvoj ne promiču samo EU fondovima, već i voljom, znanjem, upornošću, sinergijom i nacionalnim sredstvima. Znamo kakve nas poteškoće čekaju na tom putu.

Ali danas, nakon ugovorenih 6,8 milijardi kuna u mandatu ove Vlade i zajedničkog rada na usuglašavanju strateških prioriteta, definiranju ključnih projekata i osiguranju sredstava imamo novi Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema koji obuhvaća 29 projekata vrijednih 700 milijuna kuna! Pri tome, približno 600 milijuna kuna osigurava se iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2014.-2020., a nešto više od 100 milijuna kuna iz proračuna Ministarstva poljoprivrede.

Projektima će se potaknuti razvoj u području poljoprivrede, drvne industrije, turizma, kulture i drugih sektora, a zajedno sa otklanjanjem administrativnih prepreka i promjenama ključnih zakona, s našim stanovništvom, poduzetnicima i znanstvenom zajednicom okrenut ćemo trendove u Slavoniji!", napisao je Tolušić dodajući i stih iz pjesme Dobriše Cesarića "Putujući Slavonijom".  

"Evo me opet vozi vlak
Kroz magle zavičajne ravni.
Sviće. Sa novim jednim danom 
Bude se neki davni
.“


Tagovi

Tomislav Tolušić Projekt Slavonija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)