Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt Slavonija
  • 21.07.2018. 10:30

Novih 1,3 milijardi kuna za istok Hrvatske, najveća investicija Centar za gospodarenje otpadom

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom vrijednom 300 milijuna kuna što je ujedno najveća investicija na istoku Hrvatske.

Foto: Osječko-baranjska županija
  • 415
  • 65
  • 0

Osam  milijardi kuna u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem do sada je uloženo u istok Hrvatske, poruka je to koju je s pete sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem poslao predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.  Riječ je o najvećim ulaganjima u Slavoniju u posljednjih 15 godina, a u Vinkovcima je u petak potpisano čak 130 ugovora ukupne vrijednosti 1,3 milijarde kuna.  Plenković je istaknuo kako je u okviru Projekta Slavonija do danas ugovoreno 6,8 milijardi kuna i najavio natječaje u domeni poljoprivrede, ruralnoga razvoja i zapošljavanja. 

Upravo je o novoj financijskoj perspektivi govorio na sjednici Savjeta i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić ujedno izražavajući zadovoljstvo ugovorima koji su danas potpisani, kao i svim dosadašnjim sjednicama Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Istaknuo je, također, da postoji prostor za dodatno unaprjeđenje pojedinih područja. 

"ITU mehanizam, koji je potpisan za sedam najvećih urbanih središta, uključujući i Osijek, trenutno je ograničavajuć za razvijanje punog potencijala Osječko-baranjske županije, a koji bi se mogao ostvariti u sklopu Razvojnog sporazuma.  Moram istaknuti i ključne strateške projekte na čijoj realizaciji Osječko-baranjska županija ustraje i vjerujem kako će i oni biti dio Razvojnog sporazuma u budućnosti. Riječ je o Zračnoj luci Osijek kao ključnom infrastrukturnom projektu, Centru za robotiku Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer, Regionalnom distribucijskom centru za voće i povrće, Gospodarskom centru sa sajamskim prostorom i Kliničkom bolničkom centru u Osijeku", rekao je Anušić i dodao kako jedna od tema sljedećeg Savjeta svakako treba biti i eksploatacija drvne mase i kvote dodijeljene drvoprerađivačima.

Po završetku sjednice savjeta, između ostalih, župan Anušić je potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom u Osječko-baranjskoj županiji. Ugovor je vrijedan 15 milijuna kuna od kojih je 12.750.000,00 kuna europskih sredstava, a 2.250.000,00 je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Cilj Centra za gospodarenje otpadom je uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije tu rubnih dijelova ostale tri županije je zajednički projekt ovih županija, svih jedinica lokalne samouprave na njihovom području i naposljetku svih stanovnika ovog dijela Regije. Ovaj je projekt vrijedan 300 milijuna kuna i najveća je investicija na istoku Hrvatske.


Tagovi

Projekt Slavonija Centar za gospodarenje otpadom Osječko-baranjska županija


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]