Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pečenje rakije
  • 02.03.2019. 14:00
  • Ličko-senjska, Udbina

Staricu (98) globili zbog pečenja rakije!

Carinski djelatnici oduzeli su starici rakiju, na licu mjesta naplatili kaznu, a onda joj je još stigla i dodatna kazna za prekršaj.

Foto: Bigstockphoto/newnow
  • 817
  • 244
  • 0

Mislili smo da nas u moru crnih vijesti iz Lijepe naše malo što još može šokirati. Nažalost, pokazalo se da može. Zakon je, složit ćemo se - zakon i treba ga se držati, no kada vidimo da funkcionira na "manjima", ne možemo ne osjećati gorčinu. 

Naime, kako je doznao novi list, staricu (98) iz okolice Udbine koja je pekla rakiju carinski su djelatnici globili s 500 kuna kazne, oduzete su joj 54 litre rakije, a stigla joj je i dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna!

Diljem Like, opisuju, pri kraju su radovi na pečenju rakije na tradicijski način. Međutim, kada je uz pomoć susjeda pristavljen još jedan kotao, u dvorište joj je stigla mobilna ekipa Carinskog ureda u Zadru.

Na licu mjesta, kako smo naveli, naplaćena joj je kazna od 500 kuna, oduzete su joj 54 litre rakije, a jučer joj je stigla dodatna kazna za prekršaj u iznosu od 1.500 kuna. Starica, inače, živi sama pa joj, dodaju, nije tko imao pojasniti zakonsku proceduru vezanu uz uvjete destiliranja alkohola u kućnoj radinosti.

Žitelji Krbavskog polja, zaključuju, ne pamte da je itko ovako rigorozno kažnjen zbog ovakvog prekršaja. 

18 tisuća kuna kazne jer na salati nije bilo cijene

Podsjećamo i na slučaj iz 2016. koji nas je također šokirao. Naime, nakon što su joj bez saslušanja odredili 18.500 kuna kazne, tada 75-godišnja Zorka Kevrić, vodnjanska poljoprivrednica koja uzgaja peršin, češnjak i salatu, je u pratnji pulskog odvjetnika Gorana Pajića prvi put saslušana na Prekršajnom sudu u Puli.

Proizvodnja litre šljivovice premašila 50 kuna!

Zorku su kaznili jer je na vodnjanskoj tržnici prodavala peršin i češnjak na kojima nije jasno, vidljivo i čitljivo istaknula cijenu u kunama.


Tagovi

Rakija Pečenje rakije Carina Kazna Starica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.