• Zorka Kevrić
  • 17.12.2016. 16:30

18 tisuća kuna kazne jer na salati nije bilo cijene

18 tisuća kuna kazne za Zorku Kevrić jer nije istaknula cijenu peršina, češnjaka i salate koje je prodavala na tržnici!

Foto: Hajrudin Merdanović/PIXSELL
  • 61.902
  • 9.110
  • 0

Nakon što su joj bez saslušanja odredili 18.500 kuna kazne, Zorka Kevrić (75), vodnjanska poljoprivrednica koja uzgaja peršin, češnjak i salatu, u ponedjeljak prijepodne je u pratnji pulskog odvjetnika Gorana Pajića prvi put saslušana na Prekršajnom sudu u Puli, javlja 24sata.

Zorku su kaznili jer je na vodnjanskoj tržnici prodavala peršin i češnjak na kojima nije jasno, vidljivo i čitljivo istaknula cijenu u kunama.

"Nikada u životu nisam bila na sudu. Neopravdano su me kaznili, ja na ovo nisam naučila", rekla je Zorka. Iako je rasprava bila javna i otvorena za javnost, sutkinja Jasminka Posenjak nije novinarima dopustila pristup u sudnicu.

"Predložio sam sudu nove dokaze i nadam se oslobađajućoj presudi za baku Zorku. Prekršaj za koji je terete ne odnosi se na nju. To što sutkinja izbjegava javnost očito je da je i ona postala svjesna gliba u koji su zašli s ovim apsurdnim slučajem", pojašnjava odvjetnik Pajić. Zorki je Grad Vodnjan ponudio pomoć tako što joj plaća odvjetnika koji je zastupa na sudu.

Zorka uz skromnu mirovinu zaradi tek 50-ak kuna dnevno. Prodaje povrće koje uzgaja u polju. Nema traktora ni auto, sve proizvede svojim rukama i od toga živi.

Foto: Hajrudin Merdanović/PIXSELL


Tagovi

Zorka Kevrić Kazna


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Svaka proizvedena litra mlijeka ili kilogram mesa, stvara nam gubitak od 25 do 40 posto, otkako su cijene svih naših inputa višestruko porasle“, kaže Emina Burek, čiju priču donosimo sutra...