• Krađa
  • 28.12.2019. 09:00
  • Međimurska, Otok, Prelog

Na Božić iz nezaključanog kokošinjca ukrao nekoliko desetaka komada peradi

U istoj županiji, lani se, ali pred Uskrs, dogodila slična krađa.

Foto: Pixabay/Capri23auto
  • 748
  • 193
  • 0

Lopovi, očito, ne miruju ni na Božić. Naime, kako je izvijestila Policijska uprava međimurska, u srijedu, 25. prosinca 2019. godine, u Otoku, u ranim jutarnjim satima nepoznati počinitelj je iz nezaključanog kokošinjca, ukrao nekoliko desetaka komada peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Podsjećamo, na području iste Policijske uprave, prošle je godine (ali pred Uskrs!) tijekom noći u Prvomajskoj ulici u Kotoribi nepoznati počinitelj jprovalio u kokošinjac i podrum. Ukrao je nekoliko desetaka komada razne vrste peradi. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Provalio u kokošinjac i ukrao nekoliko desetaka komada razne vrste peradi!

Prije mjesec i pol zabilježena je i krađa stoke. Kako je tad navela Policijska uprava šibensko-kninska, u Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 37-godišnjaka i 22-godišnjaka.

Ukrao pa prodao sedam krava? Mladiću (22) slijedi kaznena prijava

"Osumnjičeni je u mjesecu svibnju tijekom noći u više navrata s farme u Siveriću oštećenom 37-godišnjaku otuđio šest krava i dijelove poljoprivrednog stroja, a oštećenom 22-godišnjaku s farme u Miočiću otuđio jednu kravu. Potom je osumnjičeni otuđenu stoku prodao 50-godišnjaku i 34-godišnjakinji na području Gračaca. Tijekom kriminalističkog istraživanja otuđena stoka je pronađena i vraćena oštećenima". 


Tagovi

Krađa Krađa peradi Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seoski selebriti