Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa stoke
  • 16.10.2019. 11:10
  • Šibensko-kninska, Drniš

Ukrao pa prodao sedam krava? Mladiću (22) slijedi kaznena prijava

Uz otuđenje kravica, sumnjiči se da se "poslužio" i dijelovima poljoprivrednog stroja, navodi policija.

Foto: Pixabay/natanac1 (ilustracija)
  • 3.007
  • 175
  • 0

Sudeći prema policijskim izvještajima, nema kraja krađi stoke. Međutim, u ovom slučaju vlasnici su svoje blago dobili natrag. Naime, kako navodi Policijska uprava šibensko-kninska, u Policijskoj postaji Drniš dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za krađu na štetu 37-godišnjaka i 22-godišnjaka.

"Osumnjičeni je u mjesecu svibnju tijekom noći u više navrata s farme u Siveriću oštećenom 37-godišnjaku otuđio šest krava i dijelove poljoprivrednog stroja, a oštećenom 22-godišnjaku s farme u Miočiću otuđio jednu kravu. Potom je osumnjičeni otuđenu stoku prodao 50-godišnjaku i 34-godišnjakinji na području Gračaca. Tijekom kriminalističkog istraživanja otuđena stoka je pronađena i vraćena oštećenima.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava", objavila je policija. 

Nema što se ne krade - vlasniku otuđili magarca!

Podsjećamo, prije samo šest dana Policijska uprava primorsko-goranska objavila je da je 72-godišnjem vlasniku ukraden magarac. Riječ je o sjeverno-jadranskom magarcu otuđenom krajem rujna ove godine s parcele na području Vrbnika na otoku Krku. Vrijednost otuđenog magarca cijeni se na oko 6.000 kuna.

Krađu je prijavio i vlasnik teleta ostavljenog na paši u predjelu zvanom Orlovačke nove livade. Kako je navela Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska, krađu je u utorak 1. listopada, prijavio jedan mještanin Orlovca pokraj Nove Rače. Naveo je da mu je netko u noći 29./30. rujna, s pašnjaka u predjelu zvanom Orlovačke nove livade ukrao jedno simentalsko tele, staro 3 mjeseca, vrijedno 5.000 kuna. 


Tagovi

Krađa Ukrao krave Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).