Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 24.03.2018. 13:30

Provalio u kokošinjac i ukrao nekoliko desetaka komada razne vrste peradi!

Nažalost, krađa peradi nije i jedina u proteklom razdoblju. Nestao je pčelarski pribor, posječena su i odvežena stabla...

Foto: Bigstockphoto/victoras
  • 225
  • 20
  • 0

Ne staju krađe poljoprivrednih dobara. Kako navodi Međimurska policija, noću s 19. na 20. ožujka u Prvomajskoj ulici u Kotoribi nepoznati počinitelj je provalio u kokošinjac i podrum. Ukrao je nekoliko desetaka komada razne vrste peradi. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Prije nekoliko tjedana, pak, nepoznati počinitelj provalio je u vikendicu 83–godišnjaka u poljoprivrednom predjelu "Sotinski atar" u blizini Vukovara. Otuđen je pribor za pčelarstvo vrijedan više tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje (Brodsko-posavska) potvrdili su sumnju da su 48-godišnjak i 57-godišnjak počinili kazneno djelo krađe. Pritom je utvrđeno, da su osumnjičeni, u vremenu od 29. prosinca 2017. do 9. siječnja 2018. godine na području općine Slavonski Šamac, iz šume (vlasništvo Hrvatskih šuma) posjekli više od stotinu raznih stabala, te odvezli kući, iskoristivši za ogrjev.

Policija protiv 48-godišnjaka i 57-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


Tagovi

Krađe Perad Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).