Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 13.04.2023. 14:25
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Filipović: Stvoreni su svi preduvjeti za pokretanje proizvodnje u Petrokemiji

Sada će novi investitori morati uložiti u modernizaciju kako bi dobili potrebne okolišne dozvole, rekao je ministar gospodarstva.

Foto: Petrokemija
  • 365
  • 50
  • 0

Svi preduvjeti za pokretanje proizvodnje u Petrokemiji su stvoreni, rekao je jučer u Saboru ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović

Odgovarajući na upite, naveo je da je Vlada donijela odluku kojom se daje suglasnost da turska grupacija Yildirim preuzme većinski udio od 54,5 posto dionica umjesto INA-e i PPD-a. 

"Razgovori su trajali nekoliko mjeseci i mogu reći sa zadovoljstvom da se štitio hrvatski državni interes, time i Petrokemija i radnici. Stvorene su pretpostavke za daljnja ulaganja i modernizaciju", rekao je Filipović naglašavajući da kad imate ulaganja, jasno je da imate proizvodnju, a kada imate proizvodnju imat ćete i zadovoljne radnike

Postiglo se, dodao je, da država više nema nikakvih obveza prema novim investitorima odnosno novim ulagačima. Država jamči za obveze do 2018. godine i ne kao što je bilo do sada u neograničenom iznosu novca i neograničenom razdoblju nego samo za eventualnu stvarnu štetu koja se dogodila do 2018. i do isticanja zastarnih rokova. 

Dubravka Dragišić: Prijenos vlasništva Petrokemije trebao bi biti do kraja travnja

"Sada će novi investitori morati uložiti u modernizaciju kako bi dobili potrebne okolišne dozvole bez kojih nema proizvodnje. Prema tome, stvoreni su preduvjeti i očekujemo od novih investitora koji su dobrodošli, čim prije pokretanje proizvodnje i u tome će imati našu punu podršku", zaključio je ministar.


Tagovi

Petrokemija Yildirim Davor Filipović Većinski udio Novi vlasnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]