Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 06.04.2023. 10:40
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Sindikati Petrokemije: Pokrenite proizvodnju, prodaja tuđe robe ne može osigurati kvalitetna gnojiva

Ne isključujemo mogućnost blokade bilo kakvog dovoza i/ili odvoza mineralnih gnojiva u ili iz Petrokemije, napominju sinidkati ove tvrtke.

Foto: Petrokemija d.d.
  • 408
  • 94
  • 0

"Zahtijevamo pokretanje proizvodnje, jer kupnja, pakiranje i prodaja tuđe robe ne može osigurati kvalitetna gnojiva za hrvatsku poljoprivredu, očuvati proizvodne kapacitete za budućnost niti osigurati radna mjesta i egzistencije radnika Petrokemije i građana Kutine", jedan je od zaključaka jučer održane zajedničke izvanredne Skupštine reprezentativnih sindikata unutar Petrokemije: EKN-a Hrvatske, DEMOS-HUS i Udruge hrvatskih branitelja ove tvrtke. 

Također, zahtijevaju hitne, jasne, konkretne i konačne odgovore oko vlasničkih odnosa te ako se zahtjevi ne ostvare, sindikati i branitelji u Petrokemiji bit će primorani sami se izboriti za svoje interese.

"Ovisno o razvoju događaja, zajedno ćemo odlučiti koje aktivnosti i kada poduzeti", stoji u njihovu priopćenju. 

Kažu i da su određeni prvi koraci u pripremi budućih aktivnosti. Tako se zadužuje Radničko vijeće da organizira centralni skup radnika na kojega će biti pozvani Uprava, ministar gospodarstva i mediji te unaprijed odbijaju moguće pokušaje sprečavanja prisustva medija iz bilo kojeg razloga. 

Također, skup radnika donijet će odluku o početku industrijskih akcija i nastavljaju s pritiscima na sadašnje vlasnike i Vladu RH koju smatraju najodgovornijom za sadašnju poziciju tvornice.

"Ovisno o ponašanju odgovornih, donosit ćemo odluke o mogućim industrijskim akcijama. Ne isključujemo mogućnost blokade bilo kakvog dovoza i/ili odvoza mineralnih gnojiva u ili iz Petrokemije", napominju pritom. 

Izražavaju i nadu da će oni koji odlučuju o budućnosti Petrokemije najozbiljnije shvatiti neizvjesnost u kojoj se već predugo nalaze, te da će ih njihovi zajednički zaključci i nastup potaknuti da konačno donesu odluke koje su davno trebale biti donesene. U suprotnom smatrat će to direktnim ugrožavanjem egzistencije svih radnika, ali i građana Kutine. 

"Onima koji radnicima uskraćuju pravo na rad – uskratit ćemo pravo na profit!", zaključuju sindikati. 


Tagovi

Petrokemija Sindikati Zahtjevi Pokretanje proizvodnje Blokada Mineralna gnojiva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]