Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro-klaster
  • 28.01.2021. 13:30

Agro-klaster i grad Petrinja otkupljuju proizvode s područja stradalog potresom

Interventan otkup, ali i pomoć kroz promotivno-prodajni centar CroTaste nude se poljoprivrednicima. HPK je, pak, donirala pet kontejnera stradalim OPG-ovcima.

Foto: Goran Gazdek
  • 151
  • 14
  • 0

Mogućnost otkupa proizvoda poljoprivrednika na potresom pogođenim područjima, a koji su proizvedeni i deklarirani u skladu sa svim propisima koji uređuju proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda dogovorena je s direktorom Agro-klastera Zdenkom Podolarom.

Naime, predstavnicima lokalne samouprave, lokalnim akcijskim grupama i udruženjima poljoprivrednika Sisačko-moslavačke županije, predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijana Petir uputila je dopis kojim ih poziva da pruže podršku ovoj inicijativi odnosno o tome obavijeste proizvođače.

Cilj očuvati poljoprivrednu proizvodnju

"Žurno moramo reagirati ako želimo zadržati poljoprivrednike na ovim područjima i očuvati poljoprivrednu proizvodnju, naglasila je Petir i podsjetila da je zatražila da se iznađu sredstava u okviru pregovora o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU o Kriznom fondu za poljoprivredu koja bi bila namijenjena sanaciji šteta uzrokovanih strašnim potresom koji je pogodio Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju.

Poljoprivrednicima će se, kako je pojasnio Podolar, pomoći kroz promotivno-prodajni centar CroTaste koji je nedavno otvoren u Zagrebu, ali i kroz druge institucije i centre s kojima su razvili suradnju.

Također, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović na svojoj je službenoj Facebook stranici 'Rad za naš grad' obavijestio poljoprivrednike s tog područja kako će grad vršiti interventni otkup njihovih proizvoda. 

"U svrhu pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pogođenim katastrofalnim potresom Grad obavlja interventni otkup svih tržnih viškova gotovih proizvoda koje proizvode OPG-i sa područja Petrinje", objavio je. 

HPK donirala kontejnere OPG-ovcima

Hrvatska poljoprivredna komora, pak, donirala je pet kontejnera stradalim OPG-ovcima. Četiri su kupljena iz proračuna HPK, dok je jedan nabavljen zahvaljujući donacijama.

"Naši aktivni članovi Komore iz Sisačko-moslavačke županije bili su svakodnevno na terenu i istražili potrebe tamošnjih OPG-ovaca. Za pet obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva kupljeni su stambeni kontejneri koji će biti od konkretne pomoći korisnicima. Dostavljeni su na lokacije te se već koriste", stoji u priopćenju.

Podsjećamo, na stradalo područje gotovo svakodnevno pristižu i donacije stočne hrane poljoprivrednika diljem Hrvatske. 


Tagovi

Agro-klaster Otkup Poljoprivredni proizvodi Potres HPK Kontejneri Petrinja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P