Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 22.03.2014. 18:26
  • Karlovačka

Zaštita jabuka i krušaka od krastavosti i mrljavosti

Obavještavaju se voćari neka zaštite kruške i jabuke od mrljavosti lista, krastavosti ploda i pepelnice

  • 85
  • 4
  • 0

U nasadima jabuka i krušaka prije najavljenih oborina za kraj tjedna potrebno je provesti preventivnu zaštitu protiv mrljavosti lista i krastavosti ploda jabuke (Venturia inaequalis) i kruške (Venturia pyrina).

Zaštitu provesti primjenom jednog od kontaktnih organskih fungicida: Dithane M-45, Dithane DG Neotec, Pinozeb M-45, Caiman WP, Mankozeb, Star 80, Mankonor, Mankokal (mankozeb); Delan 500 SC, Delan 700 WDG (ditianon). U nasadima gdje se uočava pojava pepelnice (Podosphaera leucotricha) primijeniti jedan od pripravaka na bazi sumpora: Chromosul 80, Kumulus DF, Sumpor SC-80, Kalinosul 80 WG.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik proizvođača u integriranu proizvodnju trebaju se pridržavati Tehnoloških uputa za integriranu proizvodnju voća za 2014. godinu. Primijeniti fungicide koji su dozvoljena za primjenu u integriranoj proizvodnji.

Voditi evidenciju o tretiranjima u elektroničkom ili papirnatom obliku. U evidenciju se upisuju najmanje slijedeći podaci: trgovački naziv sredstva za zaštitu bilja, datum i vrijeme početka i završetka tretiranja, količina primjenjenog sredstva za zaštitu bilja (doza, koncentracija), veličina površine i tretirana kultura. Praznu ambalažu sredstava za zaštitu bilja čuvati do organiziranog odvoza putem akcije Prateći list ili dostaviti u tvrtku CIAK, Andrije Hebranga 5, Vojnić.

Podatke o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.


Povezana biljna vrsta

Kruška

Kruška

Sinonim: - | Engleski naziv: Pear | Latinski naziv: Pyrus communis L.

Kruške pripadaju porodici ruža (Rosaceae) i srodne su jabukama i dunjama. S obzirom da postoji oko tisuću sorti, razlikujemo ih po veličini, obliku, boji, okusu kao i dužini... Više [+]

Tagovi

Jabuke Kruška Krastavost Krvave uši Crveni voćni pauk Pepelnica SZB Zaštita


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]