Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dulum zemlje
  • 21.01.2023. 10:30
  • Zagrebačka, Donja Bistra

U četvrtoj epizodi Duluma zemlje obitelj Šulog - uzgajaju egzotično voće u Zagorju

Ivan Šulog ne prestaje tražiti nove interese i prilike za stvaranjem nečeg drugačijeg i novog, a za sebe kaže kako ga motivira raditi sve ono što ne rade drugi

Foto: Dulum zemlje
  • 3.075
  • 283
  • 0

U Zagorju ne uspijevaju samo vinove loze i tradicionalne kulture. Tamo rastu indijanske banane, ali i neke voćke na koje mi lokalitetno nismo navikli.

Zašto i kako ih uzgaja, već dugi niz godina u novoj epizodi“ Duluma zemlje“ govori Ivan Šulog. Pogledati ju možete u ponedjeljak, 23. siječnja na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT1) u 20:15 sati.

Ivan Šulog: Indijanska banana laka je za uzgoj, sadnice nabavite na festivalu u Donjoj Bistri

Vlasnik ovog gospodarstvo iz Donje Bistre, Ivan Šulog ne prestaje tražiti nove interese i prilike za stvaranjem nečeg drugačijeg i novog, a za sebe kaže kako njega motivira raditi sve ono što ne rade drugi.

Žute lubenice, kiwano, indijske banane

"Uzgojem tropskog voća bavim se već više od 20 godina i taj je put bio interesantan i poučan. Od samog početka do danas naučili smo mnogo te proširili vrste voća i povrća koje uzgajamo i izvozimo u inozemstvo, koje je naše glavno tržište", izjavio je Šulog. Naime, na njegovim poljima naći će se kiwano, indijanske banane, žute lubenice i mnoštvo drugog šarenog i oku primamljivog voća i povrća iz tropskih krajeva.

Kaže ne može znati koliko će se ovim poslom moći baviti i što donosi sutra. "Koliko god uživao u ovome gledam što je sljedeće, koji je sljedeći posao u koji ću krenuti. Rizik je svuda oko nas i on je prepreka, a ja ne razmišljam o tome, razmišljam što je sljedeće i što od toga mogu stvoriti", poručuje.

Autori Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun, u 50-ak će nam minuta nove epizode slikom i tonom ispričati kako je izgledao Šulogov početak, koje su sve greške činili i što su godinama uzgoja naučili.

U zadnje dvije epizode Slavonija i Istra

Nakon ove priče peta epizoda Duluma zemlje pokazat će što se uzgaja na gospodarstvu Zvonimira Kalića u Vrpolju.  Za kraj ekipa vas vodi u središte Istre, u selo Ipši, gdje idemo Ipšama - obitelji koja će nam pokazati što s grožđem i maslinama i kako to činiti vrhunski. 

Pogledajte trailer za četvrtu epizodu:

 


Tagovi

Dulum zemlje Ivan Šulog Četvrta epizoda HRT Druga sezona Egzotično voće


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]