Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Flos Olei
  • 27.04.2022. 09:00
  • Istarska, Poreč

Istri sedmi put za redom titula najbolje svjetske regije za ekstra djevičanska maslinova ulja

K tome, u društvu 500 najboljih iz čitavog svijeta, u vodiču Flos Olei, našlo se 66 maslinara iz Istre.

Foto: Blanka Kufner
  • 208
  • 10
  • 0

Istarskim maslinarima koji su u zadnje tri godine zaslužili uvrštenje u najpoznatiji svjetski vodič za ekstradjevičanska maslinova ulja "Flos Olei" u utorak su u porečkom hotelu Parentium svečano uručena ta tri izdanja publikacije, a prema tom vodiču za 2022. godinu Istra je sedmi put za redom proglašena najboljom svjetskom regijom za ekstradjevičanska maslinova ulja.

Naime, u društvu 500 najboljih iz čitavog svijeta našlo se 66 maslinara iz Istre, a u Flos Oleiju zastupljena su ulja iz čak 55 maslinarskih država s pet kontinenata.

Posebno je zanimljivo da najveći broj istarskih maslinara iz godine u godinu postiže sve bolje ocjene, pa je tako u ovogodišnjem izdanju vodiča ulje uljare Mate Aleksandre Vekić osvojilo 99 od maksimalnih 100 bodova, što je najbolji rezultat koje je neko istarsko ulje ostvarilo od početka uvrštenja u vodič. 

Uz to, tu su i dva maslinara, Ipša i Olea BB, koja su treću godinu za redom dostigla ocjenu 98, a čak 17 istarskih maslinara uvršteno je u ekstra klasu iznad 94 boda.

"Poljoprivreda je grana koja zahtijeva jako puno mukotrpnog rada i ulaganja i zato moje iskrene čestitke i zahvale idu svim nagrađenima", kazao je u Poreču župan Boris Miletić dodavši kako će Istarska županija raznim mjerama i ubuduće nastaviti snažno poticati razvoj tamošnje poljoprivrede.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Flos Olei Istarski maslinari Najbolja svjetska regija Uljara Mate Ipša Olea BB

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]