Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fosmet
  • 05.03.2022. 09:00

S tržišta RH se povlači insekticid na bazi aktivne tvari fosmet

Bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha  do 1. 8. 2022. godine, napominju iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/pyotr021
  • 1.290
  • 123
  • 0

S tržišta Republike Hrvatske povlači se sredstvo za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari fosmet, obavijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

"Provedbenom uredbom Komisije (EU) 2022/94 o neproduljenju odobrenja ove aktivne tvari, koja je stupila na snagu 1. veljače 2022. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registracije sredstvima za zaštitu bilja koja ju sadržavaju", navode iz Ministarstva. 

Naime, ovu aktivnu tvar sadrži sredstvo pod trgovačkim nazivom Imidan 50 WG, a njegova registracija za stavljanje na tržište RH ukida se s datumom 1. svibnja 2022. godine.

Prema FIS bazi ovaj insekticid služi za zaštitu citrusa od mediteranske voćne muhe, masline od maslinovog moljca i muhe. Zatim jabuke, kruške i dunje od jabučnog savijača. A koristi se i za zaštitu oraha, višnje, trešnje, nektarine i breskve.

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha do 1. 8. 2022. godine, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 1. 11. 2022. godine, napominju iz Ministarstva.

Povlače se sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari fenoksikarb

Vlasnik registracije ovog sredstva je Gowan Crop Protection Limited.


Tagovi

Fosmet Povlačenje s tržišta Zaštita bilja Zaštitna sredstva Insekticid


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]