Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fenoksikarb
  • 03.03.2022. 08:30

Povlače se sredstva za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari fenoksikarb

Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva do 31. kolovoza 2022. godine

Foto: Depositphotos/ikerby36.gmail.com
  • 989
  • 104
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je da se s tržišta Republike Hrvatske povlače dva sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari fenoksikarb koja se koriste u voćarstvu.

Riječ je o sredstvima koja se na našem tržištu nalaze pod trgovačkim nazivima Insegar 25 WP i Insegar 25 WG.

Formulacija prvog je močivo prašivo i koristi se za zaštitu jezgričavog voća od jabučnog savijača, moljca minera i savijača kožice ploda. Zatim sprječavanje šteta na koštičavom voću od šljivinog i savijača pokožice ploda te zaštitu vinove loze od pepeljastog i žutog grožđanog moljca

U drugom je riječ o vododispergirajućim granulama koje se koriste za zaštitu jabuke, kruške, dunje, mušmule, šljive, breskve, nektarine, vinove loze i masline. Raspon štetnika na koji djeluje ovo sredstvo je širok, a detalje možete pronaći u FIS bazi.

Vlasnik registracije oba sredstva je tvrtka Syngenta Crop Protection AG.

Naime, njima se, temeljem navedene Uredbe, ukidaju registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 31. svibnja 2022. godine.

"Na tržištu RH bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva do 31. kolovoza, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 31. prosinca 2022. godine", zaključuju iz Ministarstva poljoprivrede.


Tagovi

Fenoksikarb Povlačenje s tržišta Zaštita bilja Zaštitna sredstva


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Istra i #zemljacrvenica