• Neretvanska mladež
  • 28.08.2020. 10:30

Pozvali nadležne na sastanak u vezi berbe mandarina - traže početnu cijenu od 4 kune

Neretvanska mladež je uz početnu cijenu od 4 kune za I klasu po uzoru na jabuke, kao važne teme istaknula način prijema mandarina na otkupu, vaganju i izdavanju otkupnih blokova, kao i druge.

Foto: JumpStory
  • 260
  • 59
  • 0

Udruga proizvođača agruma i povrća "Neretvanska mladež" pozvala je sve nadležne službe, a među njima i Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatsku gospodarsku komoru na zajednički sastanak u vezi ovogodišnje berbe mandarina.

"S obzirom na to da je tek mjesec dana do početka berbe mandarina u dolini Neretve, smatramo izuzetno važnim organizirati sastanak na temu ovogodišnje berbe, načina otkupa i plasmana“, istaknuo je u pozivu predsjednik Udruge  mr.sc. Željko Bjeliš.

Udruga "Neretvanska mladež" zatražila hitnu izradu Pravilnika o mandarinama

Kao vrlo bitne teme istaknuli su određivanje početne cijene od 4 kune za I klasu po uzoru na jabuke te način prijema mandarina na otkupu, vaganju i izdavanju otkupnih blokova. Također važna im je i potpora proizvođačima oko aktivnosti vezane za suzbijanje Sredozemne voćne muhe (Ceratitis capitata).

Želja im je raspraviti i o kalibriranju, ali i pronaći način kako olakšati i pojednostaviti prodaju mandarina OPG-ovima po općinama i gradovima. 

"Pozivamo ministricu poljoprivrede mr.sc. Mariju Vučković da organizira sastanak u što kraćem roku. Za sve ostalo Udruga stoji na raspolaganju", naglasio je Bjeliš.


Tagovi

Neretvanska mladež Udruga Sastanak Mandarine Berba Cijena Sastanak


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na svome OPG-u u Štriki pokraj Umaga obnavljam suhozide i izrađujem nove. Zaljubio sam se u ovu vrstu tardicijskog zidanja i svakoga dana bih stvarao nešto novo. Cilj mi je sagraditi svojim rukama Kažun, okrugli ili pravokutni.