Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani masline
  • 02.05.2023. 09:00
  • Zadarska, Zadar

Ni celebritiji ne mogu odoljeti: Ulje Emilije Kokić i Miljenka Kokota osvojilo zlatnu medalju

Volimo masline i maslinovo ulje, a najbolje je ono koje sam proizvedeš, kaže popularni par koji u ravnokotarskom mjestu Pridraga uzgaja 80-ak maslina. Tko ih je posadio?

Foto: Dani masline
  • 1.807
  • 123
  • 0

Ni hrvatski celebritiji ne mogu odoljeti čarima maslina. Nakon glumice Zrinke Cvitešić, koja ima maslinik u Donjem Humcu na Braču, i poznati par pjevačica Emilija Kokić i njezin suprug Miljenko Kokot, vrsni spiker HRT-a, uzgajaju masline i – osvajaju zlatne medalje.

"Volimo masline i maslinovo ulje, a najbolje je ono koje sam proizvedeš“, kažu supružnici. Oni u ravnokotarskom mjestu Pridraga uzgajaju 80-ak maslina koje je posadio Emilijin otac Vice.

"Trudimo se proizvesti kvalitetno, ekstra djevičansko maslinovo ulje", kažu Emilija i Miljenko.

A u tome i uspijevaju. Na završenoj 25. po redu međunarodnoj manifestaciji Dani Masline, održane 28. i 29. travnja u Zadru i na otkoku Pašmanu njihovo ulje osvojilo je zlato u konkurenciji 243 uzorka ulja pristiglih iz Hrvatske i susjednih zemalja Slovenije, BiH, Crne Gore, čak i Španjolske.

Šampioni Dana maslina Fortica Ivice Vlatkovića i Dalma Oleum Danijele i Vinka Lalina

Ulje popularnog para Kokić/Kokot nagrađeno zlatom ocijenjeno je sa 95,25 od mogućih 100 bodova. U kategoriji otvorenih ulja više i od poznatog zadarskog maslinara Marina Matešića, njihovog maslinarskog učitelja.


Tagovi

Dani masline Emilija Kokić i Miljenko Kokot Zlatna medalja


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]