Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest vinogradarima
  • 16.06.2015. 10:00
  • Istarska

Opasnost od zlatne žutice loze još traje

Obavijest Savjetodavne službe za vinogradare.

  • 95
  • 7
  • 0

Vinogradarima savjetujemo da i dalje vrše zaštitu svojih nasada usmjerenu protiv peronospore (Plasmopara viticola) i pepelnice (Uncinula necator), zbog novonastalog porasta i osjetljive fenofaze vinove loze. Protiv peronospore preporučujemo preparate Ridomil Gold Combi 45 WG, Antracol combi WP 76, Fantic-F, Galben-F, Mildicut 25 SC, Acrobat MZ ili Forum star, dok za zaštitu od pepelnice savjetujemo pripravke Talendo EC, Vivando SC, Domarc ME, Folicur EW 250, Nativo WG, Collis SC ili Crystal.

Još jednom upozoravamo sve vinogradare da obrate pozornost na preporuku od 11. lipnja 2015. godine, koja se odnosi na zlatnu žuticu vinove loze. Pročitajte je još jednom na https://www.agroklub.com/vinogradarstvo/zastita-loze-od-zlatne-zutice/18199/

Preparate koristite prema uputama proizvođača. Nakon tretiranja obavezno popunite evidencijsku listu. Vinogradare također upozoravamo da se u zaštiti vinograda smiju koristiti samo sredstva koja su registrirana u RH, a podatke o njima možete naći ovdje.

Marina Kocijančić, dipl. ing. agr.
marina.kocijancic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Vinogradari Peronospora Pepelnica Porast Fenofaza Zlatna žutica Evidencija Marina Kocijančić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.