Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja grožđa
  • 30.03.2020. 14:00

Međimurcima omogućeno nesmetano obilaženje vinograda u Mađarskoj

Međimurski vinogradari kontaktirali su mađarsko ministarstvo vanjskih poslova jer su zabrinuti za svoje vinograde u preko granice.

Foto: Jumpstory
  • 935
  • 67
  • 0

Zbog novonastalih događanja izazvanih pandemijom Covid-19 koronavirusom i zatvaranjem granica prema susjednim zemljama, Međimurci su jako zabrinuti jer ne mogu do svojih vinograda u Mađarskoj. Zbog toga su kontaktirali ministra vanjskih poslova Mađarske, Pétera Szijjártó i zamolili ga za pomoć, piše Hungary today.

"Međimurski vinogradari nedavno su kontaktirali moga zastupnika zbog ograničenja prijelaska granice zbog trenutne situacije vezane za koronavirus. Jako su zabrinuti za svoje vinograde i uspješnost proizvodnje ove godine. Ako ne završe posao na vrijeme, berbe sigurno neće biti”, rekao je Szijjártó . 

Kome je potrebna propusnica - pojašnjenja za OPG-ove i ribare-obrtnike

On je kontaktirao hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića-Radmana te dogovorio nesmetano prelaženje granice, ali naravno uz mjere opreza. “Ako se budu držali pravila, ne vidim nikakvu opasnost. To je dobro i za same vinogradare i vinare, ali i za gospodarstvo obje zemlje", dodao je ministar.

Podsjetimo, prošli je tjedan Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva objavila dodatna pojašnjenja o izdavanju propusnica.

Poljoprivrednici, propusnice će izdavati Ministarstvo u suradnji s Nacionalnim stožerom

Obiteljska poljoprivredna gospodarstava koja su u registru poreznih obveznika i imaju prihod veći od 80.500,00 kuna smatraju se poslovnim subjektima te imaju pravo izdati Propusnicu, dok osobe koje nisu nositelji niti članovi OPG-a ne mogu ju dobiti, izuzev pčelara koji su u evidenciji Hrvatskog pčelarskog saveza i posjednika domaćih životinja koji su upisani u Registar farmi (JRDŽ).


Tagovi

Vinogradari Međimurci Mađarska Prijelaz granice Péter Szijjártó


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]